avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Completare carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Completare carnet de munca

Spuneti-mi va rog ce act normativ reglementeaza modalitatea de completare a carnetului de munca? Cine are dreptul sa opereze modificari? Speta e in felul urmator: actiunea este plangere impotriva deciziei de desfacere a CM. Instanta a dispus o conciliere in baza Legii 168 in cadrul careia am ajuns la o intelegere cu angajatorul. Carnetul de munca fiind predat la ITM si apoi ridicat de mine, acum cine si in ce mod face modificarea in carnet? Poate solicita asta fostul angajator sau trebuie sa dispuna instanta in sensul intelegerii? Adica pt. a face modificarea trebuie sa obtin sentinta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:40, 6 Aprilie 2009
Nu ati mentionat ce presupune aceasta intelegere cu angajatorul. Daca a fost anulata decizia de desfacere a CIM, atunci dvs in calitate de angajat aveti obligatia de-a duce inapoi la angajator carnetul de munca. In carnet opereaza modificarile in cauza cei care au operat si pana acum (din cate am inteles, ITM).

Actul normativ care reglementeaza carnetele de munca este Decretul 92/1976.
Modificarea in carnetul de munca o poate face inspectorul ITm la care este arondata societatea la care ati lucrat sau inspectorul de resurse umane al societatii daca societatea are aprobare de completare a carnetelor de munca si apoi certificata inregistrarea de actre ITM dar numai pe baza hotararii instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal ianuarie 2011 ang10 ang10 Buna ziua! Daca am o marire de salariu, cu 01.01.2011, se opereaza in revisal,(desi aici nu am vazut unde as face o astfel de modificare) , se tine la dosarul ... (vezi toată discuția)
Completare carti de munca stav stav Buna ziua , va rog sa-mi spuneti in baza carui act normativ se completeaza cartile de munca si cum se procedeaza daca inspectorul de resurse umane completeaza ... (vezi toată discuția)
Inspector resurse umane ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca este necesar de un atestat suplimentar,pentru a putea opera modificari in carnetul de munca. mentionez ca am ... (vezi toată discuția)