Carturarul a scris:
Problema este cum a fost incheiat contractul cu firma care face calculele si in ce conditii poate fi reziliat.
Legea 230/2007 a Asociatiilor de propietari prevede ca hotararile se iau de catre Adunarea generala cu o majoritate de 50 % + 1 din numarul membrilor Asociatiei.
Atentie insa la urmatorul aspect la care trebuie sa ne gandim cu totii atunci cand folosim sintagma 50% +1.
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 26. - Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.
Legea 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termica :
Art. 29. – (1) În cazul consumatorilor dintr-un condominiu, alimentaţi printr-un branşament termic comun, sunt obligatorii montarea de către proprietari a repartitoarelor de costuri şi stabilirea unei metodologii de repartizare a costurilor, aprobată în adunarea generală a asociaţiei de proprietari/locatari, în baza metodologiei-cadru elaborate de A.N.R.S.C.
(2) Repartitoarele de costuri fac parte integrantă din instalaţiile de utilizare aferente proprietăţii.
Sunt doua aspecte aici:
- ar fi o hotarare impotriva unei legi;
- ar fi o hotarare care atinge interesele individuale ale celor din minoritate care au si vor sa se foloseasca de instalatia lor asa cum repartitoarele sunt definite ca fiind individuale.
Daca cei din minoritate accepta hotararea majoritatii, asta e, se renunta total la acest calcul, dar daca un singur proprietar se simte lezat el poate contesta aceasta hotarare si poate avea castig de cauza pe doua argumente, nu numai pe unul singur.