avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul zile evenimente
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul zile evenimente

Stiti cumva cum se calculeaza zilele libere acordate salariatilor cu ocazia casatoriei? (ZILE EVENIMENTE)
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: andad , utilizator 18:23, 7 Aprilie 2009
Desi contractul colectiv de munca unic la nivel national nu o precizeaza ( ca alte acte normative) este vorba desigur de zile lucratoare deci in intervalul luni-vineri inclusiv.
Art.61. - (1) Salariatii au dreptul la zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie, sau pentru alte situatii, dupa cum urmeaza:

a) casatoria salariatului - 5 zile;

b) casatoria unui copil - 2 zile;

c) nasterea unui copil - 5 zile + 10 zile daca a urmat un curs de puericultura;

d) decesul sotului, copilului, parintilor, socrilor - 3 zile;

e) decesul bunicilor, fratilor, surorilor - 1 zi;

f) donatorii de sange - conform legii;

g) la schimbarea locului de munca in cadrul aceleiasi unitati, cu mutarea domiciliului in alta localitate - 5 zile.
hdana a scris:

Art.61. - (1) Salariatii au dreptul la zile libere platite pentru evenimente deosebite in familie, sau pentru alte situatii, dupa cum urmeaza:

a) casatoria salariatului - 5 zile;

b) casatoria unui copil - 2 zile;

c) nasterea unui copil - 5 zile + 10 zile daca a urmat un curs de puericultura;

Da multumesc, asta stiam si eu ...dar cum se calculeaza ? Probabil modul de calcul este cel de la concediu de odihna...asta nu stiu...!

d) decesul sotului, copilului, parintilor, socrilor - 3 zile;

e) decesul bunicilor, fratilor, surorilor - 1 zi;

f) donatorii de sange - conform legii;

g) la schimbarea locului de munca in cadrul aceleiasi unitati, cu mutarea domiciliului in alta localitate - 5 zile.

probabil ca o zi de concediu de odihna....
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2009
andad, utilizator
Noi, le notam ca si zile de odihna pt ca nu am gasit o alta cerinta cu privire la ele.
Le cerem angajatilor copii dupa certficatul de casatorie sau dupa caz si pastram o evidenta clara a lor insa pe stat apar ca zile de odihna.

Pe pontaj le notam tot odihna insa facem o nota jos cu privire la ce reprezeinta exact ca sa nu fie scazute din conced de odihna anual.

Sper ca este bine. Daca are cineva mai multe informatii...
Daca sunt zile libere platite este ca si cum salariatul ar lucra.Concediul de odihna se calculeaza altfel.Nu cred ca e bine cum faceti.

Alte discuții în legătură

Zile libere alonso_first_one alonso_first_one Este adevarat ca angajatorul trebuie sa ii dea zile libere unui angajat care face cununia civila?Mentionez ca eu voi face in septembrie cununia civila,insa ... (vezi toată discuția)
Zile libere 5 pt nastere copil liliua2008 liliua2008 BUNA ZIUA! SUNT VALABILE CELE 5 ZILE LIBERE PLATITE CONFORM CCM SI PENTRU BARBATI? multumesc!! (vezi toată discuția)
Zile speciale libere sergynyo sergynyo Buna ziua! Lucrez la firma X de aproape un an. In tot acest timp, m-am confruntat cu o problema, destul de importanta, si-anume “agenda” de zile ... (vezi toată discuția)