avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu de odihna

Daca un salariat efectueaza tot concediul de odihna la care are dreptul intrun an si apoi se pensioneaza i se imputa zilele de concediu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:28, 12 Decembrie 2013
Da, concediul se datoreaza proportional cu perioada lucrata, astfel, daca in luna iunie, a luat tot concediul iar ulterior inceteaza activitatea, din orice motive, inclusiv pensionare, perioada nedatorata, respectiv pentru restul de 6 luni, va trebui sa o returneze, aceasta de regula fiind retinuta pe ultimul stat de salarii.
In ce sector lucreaza, bugetar sau privat?

Zilele de CO nu se imputa. In cazul in care, dupa ce salariatul a efectuat concediul de odihna, contractul sau de munca a incetat, acesta este obligat sa restituie unitatii partea din indemnizatia de concediu corespunzatoare perioadei nelucrate din anul pentru care i s-a acordat acel concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare indemnizatie concediu radujit2014 radujit2014 Lucrez in sistemul bugetar si am urmatoarea situatie: in lunile ianuarie, februarie si martie am fost in concediul medical. Cu 1 aprilie mi-am facut cerere de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna roxanas roxanas La cate zille de concediu de odihna are dreptul in anul 2014, un functionar public care se pensioneaza pentru limită de varstă in luna martie 2014? Dar daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie co - functionar public Jolan.Tamas Jolan.Tamas In cazul in care un functionar public a carui raport de serviciu inceteaza pentru pensionare limita de varsta in luna iunie , si inainte de data pensionarii ... (vezi toată discuția)