avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Livrare intracomunitara sau nu?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Livrare intracomunitara sau nu?

Livrare de bunuri in afara Comunitatii prin intermediul unui reprezentant fiscal stabilit intr-un stat membru, este considerata livrare intracomunitara de bunuri? Se declara in 390?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Chrisstynn , utilizator 17:29, 12 Decembrie 2013
Buna seara,

Reprezentantul fiscal stabilit intr-un stat comunitar este persoana inregistrata in scopuri de TVA in acel stat, operatiunile pe care le desfasoara intra sub incidenta legislatiei din statul comunitar respectiv.
Toate obligatiile declarative si de plata din punct de vedere TVA sunt efectuate in acel stat membru.
Va referiti la operatiunile dintre o societate din Romania si reprezenatnul sau fiscal dintr-un stat membru?

Numai bine
Livrarea bunurilor se face catre Elvetia, prin intermediul unui reprezentant fiscal stabilit in Ungaria. Vama se face in Ungaria. Pe documente: si pe factura apare codul de TVA al reprezentantului fiscal din Ungaria.

Nelamurirea mea este daca este considerat export sau LIC? Declar si in 390 livrarea bunurilor?

Clientul final este in Elvetia.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura catre beneficiar non ue, livrare in stat ue gubernate gubernate Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea situatie: o societate inregistrata in Romania, inregsitrata in scopuri de TVA, factureaza marfa unei societati din ... (vezi toată discuția)
Inregistrare tva la o livrare ddp SCADBRASOV SCADBRASOV Am primit marfa de la o firma din Elvetia, cu factura emisa de firma elvetiana, dar cu vama facuta in UE de alta firma din Scotia. Cum ma inregistrez cu ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii in ue sorinapopescu sorinapopescu Buna ziua! As avea si eu o itrebare, sper ca ma puteti ajuta. Daca o fimra din RO platitor de TVA, preasteaza servicii de ex in Ungaria catre persoane ... (vezi toată discuția)