avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura catre beneficiar non UE, livrare in stat UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura catre beneficiar non UE, livrare in stat UE

Buna ziua,
va supun atentiei urmatoarea situatie: o societate inregistrata in Romania, inregsitrata in scopuri de TVA, factureaza marfa unei societati din Elvetia, dar marfa exte expediata in Austri.Transportul este efectuat de beneficiar.Cum se incadreaza aceasta operatiune, export sau livrare intracomunitara. Care este regimul de tva si
unde se declara ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 09:28, 14 Februarie 2014
Exportul este operatiunea de expediere a bunurilor in afara teritoriului intracomunitatii. Pentru a fi considerata operatiune de export, bunurile trebuie expediate de pe teritoriul Romaniei pe teritoriul Norvegiei. ( necesar DVE )
Dvs le aveti pe amandoua: ( intre ghilimele)
Pe factura aveti export de servicii ( scutit de tva, nu se declara in 390)
Pe borderoul de livrare( CMR, PL...sau ce mai aveti) scrieti livrare intracomunitara de bunuri.

Indiferent cum ati considera acesta tranzactie, este scutita de TVA ( dar cereti dovada ca a ajuns marfa in UE - CMR stampilat si semnat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva transport germania-suedia lumi40 lumi40 Buna. Help! 1. O firma de transport marfa platitoare de tva trimestrial din Romania face transport ( Germania - Norvegia ) pentru o casa de expeditie din ... (vezi toată discuția)
Achizitie uk livrare mexic ioana_cojan ioana_cojan buna ziua, am urmatoarea situatie. firma din Romania, cu cod valid de TVA, achizitoneaza bunuri de la o firma din UK (cu cod valid de TVA) dar dispune ... (vezi toată discuția)
Livrare de bunuri catre nigeria adrianabresug adrianabresug va rog sa ma ajutati cu un raspuns .o societate din romania doreste sa vanda produs finit catre nigeria .cum se factureaza cu tva sau fara ?operatiunea este o ... (vezi toată discuția)