avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inregistrare TVA la o livrare DDP
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inregistrare TVA la o livrare DDP

Am primit marfa de la o firma din Elvetia, cu factura emisa de firma elvetiana, dar cu vama facuta in UE de alta firma din Scotia.
Cum ma inregistrez cu receptia: extracomunitara( dupa furnizorul marfii) sau intracomunitara(dupa cel care a efectuat vama).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:29, 6 Iulie 2010
Art. 132 cod fiscal
Locul livrării de bunuri
(1) Se consideră a fi locul livrării de bunuri:
a) locul unde se găsesc bunurile în momentul când începe expedierea sau transportul, în cazul bunurilor care sunt expediate sau transportate de furnizor, de cumpărător sau de un terţ. Dacă locul livrării, stabilit conform prezentei prevederi, se situează în afara teritoriului comunitar, locul livrării realizate de către importator şi locul oricărei livrări ulterioare se consideră în statul membru de import al bunurilor, iar bunurile se consideră a fi transportate sau expediate din statul membru de import.

firma din scotia declara in numele furnizorului din elvetia livrarea intracomunitara de bunuri, iar pt dvs. reprezinta o achizitie intracomunitara.
in decl. 390 la denumire furnizor se inscrie firma din elvetia, iar la cod operator, codul firmei din scotia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva transport marfa in ue maria2010 maria2010 Transportul aferent unei livrari intracomunitare este efectuat si facturat cu tva de catre o firma romana. Firma care efectueaza livrarea intracomunitara ... (vezi toată discuția)
Tva extracomunitar stegeran stegeran Buna ziua. Am o problema si cautand pe forum nu m-am lamurit. Firma din Romania platitoare de TVA realizeaza un prototip pentru un produs pentru un client din ... (vezi toată discuția)
Factura pe firma straina, livrare in romania, se considera livrare intracomunitara? LuceNera LuceNera Buna ziua. Sunt o PFA platitoare de TVA si trebuie sa emit o factura catre o firma inregistrata in Germania, cu numar fiscal 12180/60302. Livrarea efectiva ... (vezi toată discuția)