Vin cu o intrebare legata de plata cu ora directori scoala, care nu-si gaseste raspuns pe nici un forum...
Este normal ca un director degrevat conform ordinului 4865/2011 sa-si ia in afara de obligatia de 6 ore pe saptamana inca 12 ore?In acest caz care ar mai fi diferenta intre un director si un profesor la clasa?Stiu ca in afara de acest ordin care ii degreveaza de ore nu exista alta legislatie care sa le aprobe sau sa le interzica plata cu ora.Asta nu inseamna ca-si pot lua cat vor. Inspectorii Curtii de Conturi pe unde au fost au imputat contabililor care au aprobat la plata aceste ore,directorii scapand, deoarece ei au prestat munca si deci trebuiau platiti...
Deci...eu gandesc astfel: Exista un ordin care ii degreveaza, baza legala care sa le dea voie nu exista, exista Legea 500/2002 privind finantele publice si care spune " Reguli privind cheltuielile bugetare
Art. 14. - (1) Cheltuielile bugetare au destinaţie precisă şi limitată şi sunt determinate de autorizările conţinute în legi specifice şi în legile bugetare anuale.
(2) Nici o cheltuială nu poate fi înscrisă în bugetele prevăzute la art. 1 alin. (2) şi nici angajată şi efectuată din aceste bugete, dacă nu există bază legală pentru respectiva cheltuială.
(3) Nici o cheltuială din fonduri publice nu poate fi angajată, ordonanţă şi plătită dacă nu este aprobată potrivit legii şi nu are prevederi bugetare. " , atunci ce lege le-ar mai trebui ca sa inteleaga ca au interzis?
Ce argumente sa mai aduc daca insista ca daca si altii isi iau el de ce nu?Daca faci refuz de viza ,,te are in vedere" si bine nu este...
Inteleg ca s-a imputat ceea ce trece peste maximul admis de Metodologie. Sa vina cu aprobarea ISJ pentru ore suplimentare, ca nu scrie nicaieri ca directorii au dreptul la ore suplimentare. Ei primesc indemnizatie de conducere la sal. maxim, pentru cele 4-8 ore. Cei care sunt prof. pt. inv. primar si prescolar, n-au degrevare si nici dirigentia nu li se plateste.
Nu vrea sa faca orele pe voluntariat? Semneaza contractul ca voluntar?!
Incadrare si salarizare
vyo
Lucrez in invatamant la ciclul primar. Conform legii 387/2009, trebuie sa fiu incadrata ca profesor de invatamat primar, deoarece am absolvit Fac. de Pedagogia ... (vezi toată discuția)