avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Indreptare sentinta
Discuție deschisă în Executare silită

Indreptare sentinta

Apelez la dvs. pentru eventuale solutii in urmatoarea speta : Intr-un proces de revendicare printre partile reclamate se afla PMB, ca si chemat in garantie. Prin hot.def. si irev. se retrocedeaza imobilul si se retrimite la fond cauza privind chematii in garantie . Avocatul reclamantilor foloseste la acest proces in loc de Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), iar potrivit dispozitivului def. si irev. , CGMB este obligat sa restituie o suma de bani. Stupoare, insă, cu prilejul executarii silite, Trezoreria Municipiului Bucuresti sustine ca CGMB nu are conturi. Trebuie să solicit oare o lamurire ori indreptare pentru a se mentiona PMB (care de fapt a vandut imobilu ce a fost acum retrocedat) in loc de CGMB sau pot sa execut sentinta initiala cerand poprire pe conturile PMB chiar daca in hot se mentioneaza CGMB? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marta Tot , utilizator 21:05, 16 Decembrie 2013
Înţeleg că sunteţi partea reclamantă. Mai înţeleg că aţi avut un avocat. Care, din cele spuse de dumneavoastră, a greşit. I-aţi cerut părerea?

Pe cine aţi chemat în judecată? Municipiul Bucureşti, primăria municipiului, consiliul general? Vă întreb deoarece consider că nici PMB, nici CGMB nu au calitate procesuală. Există şi decizii, inclusiv ale ICCJ, în acest sens, nici primăria, nici consiliul neavînd capacitate de folosinţă a drepturilor civile pentru a putea sta în judecată.

Pe avocatul care l-am avut la procesul cu chematii in garantie nu-l mai gasesc. In judecata a fost chemat CGMB-ul si instanta a decis prin a-l obliga sa-mi restituie banii pe care i-am dat cand am cumparat locuinta (in baza L112/1995). Daca avocatul a gresit, sa spunem, instanta nu trebuia sa se autosesizeze ca CGMB nu are calitate procesuală? Ce mai pot face acum pentru a-mi recupera macar banii ca in rest nu pot sa va spun decat ca mi s-a anulat contractul de cumparare, desi am facut dovada cu acte de la Arhivele Statului ca imobilul si, deci si apartamentul cumparat de mine nu au fost ale revendicatorului?
Vă răspund precum am făcut-o în alt topic: angajaţi un avocat, care să vadă dosarul de la a la z.

Mă întreb cum se face că pe vechiul avocat nu-l mai găsiţi. Prima dată cum aţi dat de el? Nu are, ca tot omul, un sediu, un telefon, un barou în care este înscris? Dacă are, îl găsiţi. Dacă nu are, îl găseşte poliţia!
Referitor la avocat, daca el mi-a facut (voit sau nu) un rau, eu nu pot sa apelez la Politie pentru a-i face rau. Poate a fost ghinionul meu sa-mi aleg un avocat poate neprofesionist (acum stiu ca exista si asaceva, din pacate). Va rog, insa, sa ma lamuriti, daca, vreti si puteti, in legatura cu atitudinea instanetei de a trece cu vedere peste faptul ca CGMB nu avea calitate procesuala. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisa locala de fond funciara de pe langa pmb vs subcomisia ? dumitru2000 dumitru2000 Cunoaste cineva cine are calitate procesuala pasiva in ,momentul de fata intr-un proces de fond fucniar ? Comisia locala Bucuresti de pe langa Primaria ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala aser aser Cum poate afla instanta ca paratul pesoana juridica are sau nu capacitate procesuala de folosinta?daca paratul se prezinta la proces si participa activ? (vezi toată discuția)
In nume propriu lotuss lotuss Cind in proces se cere anularea unui act autoritatea emitenta sta in instanta in nume propriu.Aceasta autoritate devine automat parte in proces ?isi insuseste ... (vezi toată discuția)