avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prins fara permis dar stationat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prins fara permis dar stationat

Buna seara, acum 2 noptii fratele meu si varul meu au fost prinsi de politie fara carnet, se intorceau de la o petrecere au vazut la o distanta considerabila duba politiei care au oprit un cetatean, acestia imediat au oprit masina pe un pod in fata unei case si au stat pret de cateva minute apoi echipajul format dintr-un politits comunitar si un politist au venit la masina au deschis direct porbagajul si I.au luat la sectie. Varul care statea la volan a facut urat pt ca nu aveau niciun motiv sa ii ia la sectie pentru ca erau parcati si se putea intampla multe in timpul acela, pe motivul acesta nu a dat declaratie nu a suflat in fiola si nu a vrut sa I.se ia probe de sange, fratele meu in varsta de 17 ani speriat si sub presiunea politistului a declarat tot spunandu-I ca varu a recunoscut tot daca nu faci la fel te inchid, acum intrebarea mea este poate fratele meu sa retraga declaratia sa o schimbe sau ceeste de facut pentru a nu putea sa lefaca nimic pentru ca ei practic nu au nimic inafara de declaratia fratelui meu
Cel mai recent răspuns: tibiolah , utilizator 19:22, 19 Decembrie 2013
@mancipri. La volan se afla varul care a refuzat prelevarea de probe biologice si " a facut urat ". Minorul a dat o declaratie ca martor, nu ca acuzat. Metoda " spune cinstit pentru ca tovarasul tau a declarat totul " nu inseamna declaratie sub presiune. Ca ar fi trebuit asistat, ma abtin.

@anatiti. Oricat de nepregatiti ar fi agentii ( nota antepostare ) , nu sunt incepatori si au destula experienta. In mod sigur au vazut masina in miscare si parcarea, ceea ce li s-a parut suspect. Sustragerea de la control printr-o parcare de urgenta(poate au observat momentul parcarii), cheile in contact, motorul cald, tanarul la volan, exclud aspectul stationarii pentru ca soferul a coborat sa-si cumpere tigari. Fiind gasit la volan nu avea dreptul sa refuze testul aerului expirat si identificarea.Daca a si facut urat, a devenit suspect si singur s-a incriminat. Politia are dreptul sa verifice actul de proprietate si talonul masinii chiar si in stationare, starea tehnica si porbagajul.Cu tot respectul dar sunteti in confuzie. Si crede-ma, daca se intorceau de la o petrecere, nu consumasera ceai de tei sau apa plata, nu ar fi " facut urat ". Va dau totusi dreptate ca ar avea nevoie de un bun avocat. Respect.
buna la toata lumea. chiar nu este clar? au condus, bauti fara permis. au stationat in culpa clara. cu parere de rau simt ca din nou tinerii nu sunt pregatiti ptr viata, viata responsabila. pana la abuzurile politiei, tre sa stim ca se putea intampla ceva mult mai neplacut. cred ca este firesc ca politia sa ''forteze'' putin in astfel de cazuri si sa opreasca ''la surssa''.acum, dat fiind faptul ca sunt carente in acest caz, cred ca avocatii tre sa-si arata maiestria. cert este ca ei nu scapa. sau scapa cu ceva mai ''usor''.
~ Conținut șters la cerere ~
1.ar trebui sa te bucuri ca a scapat fratele tau,pentru ca faptele sunt destul de grave
2.si mie personal m-i se pare corect sa fie trasi la raspundere cei vinovati pt incalcarea legii si pot sa precizez ca si eu am patit-o si mi-a prins bine
3.din cauza acestor ...inconstienti ...poate nu e cel mai bun cuvant,se intampla cele mai multe tragedii in care in marea majoritate a cazurilor au de suferit persoane nevinovate,Daca ,doamne fereste,ar fi avut un accident in care patea ceva si fratele tau ,ii mai cautai varului circumstante atenuante?
1.In primul rand , eu sunt lichidator judiciar, si lichidatorii judiciari se ocupa de lichidarea judiciara a firmelor in insolventa , nicidecum de recuperarea si executarea amenzilor rutiere .Ati fost in eroare aici.
2.Din ce spuneti dvs,altcineva a vazut persoana in cauza urcandu-se in masina-nu conducand, si aceasta ulterior, a chemat politia .Deci, nici acea persoana si nici politia ,nu au identificat acea persoana conducand masina ci doar urcandu-se in masina.Aceasta nu este o proba legala ,ca fiind o contraventia sau infractiune rutiera .
Cu stima.

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcoolului anicol anicol Buna ziua,pe 18.12.2011 prietenul meu s-a urcat la volan sa-l duca pe un prieten acasa,a circulat pe drum national mai putin de 50m,ghinionul lui a fost ca ... (vezi toată discuția)
Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice feli27 feli27 Unui bun prieten i s-a ridicat permisul de conducere pe baza art 87/5 si anume refuzul de a i se recolta probe biologice.Acesta a condus baut pe un drum ... (vezi toată discuția)
Prins la volan cu permisul suspendat andruschi andruschi buna ziua ! am si eu o intrebare, am fost prins conducand cu permisul suspendat, asi vrea sa stiu si eu cam care sunt consecintele . Precizez ( nu am consumat ... (vezi toată discuția)