avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prins fara permis dar stationat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prins fara permis dar stationat

Buna seara, acum 2 noptii fratele meu si varul meu au fost prinsi de politie fara carnet, se intorceau de la o petrecere au vazut la o distanta considerabila duba politiei care au oprit un cetatean, acestia imediat au oprit masina pe un pod in fata unei case si au stat pret de cateva minute apoi echipajul format dintr-un politits comunitar si un politist au venit la masina au deschis direct porbagajul si I.au luat la sectie. Varul care statea la volan a facut urat pt ca nu aveau niciun motiv sa ii ia la sectie pentru ca erau parcati si se putea intampla multe in timpul acela, pe motivul acesta nu a dat declaratie nu a suflat in fiola si nu a vrut sa I.se ia probe de sange, fratele meu in varsta de 17 ani speriat si sub presiunea politistului a declarat tot spunandu-I ca varu a recunoscut tot daca nu faci la fel te inchid, acum intrebarea mea este poate fratele meu sa retraga declaratia sa o schimbe sau ceeste de facut pentru a nu putea sa lefaca nimic pentru ca ei practic nu au nimic inafara de declaratia fratelui meu
Cel mai recent răspuns: tibiolah , utilizator 19:22, 19 Decembrie 2013
mai bine ca a recunoscut, intrucat, fiind si minor, are circumstante.Cu atat mai mult cu cat fratele nici nu conducea, fiind practice un mplu pasager aflat intr-un autoturism....Cel aflat la volan a comis mai multe infractiuni, chiar daca se afla stationat. Daca s-ar fi aflat in fata casei sale ar mai fi avut o posibilitate sa suceasca situatia.Insa, la ora aceea din noapte, aflati si in fata casei altuia cu masina, e greu sa o dai cotiita.....Mai bine recunoastea si se alegea cu o pedeapsa mai mica....
Deci eu chiar nu pot sa inteleg cum cineva care a fost PRINS CA A GRESIT, cu toate ca STIE CA A GRESIT, inca incearca sa convinga ORGANELE DE POLITIE cum ca de fapt nu au gresit, si ca DE FAPT, TINERII NU AU GRESIT CU NIMIC?!?! Eu chiar ma intreb, IN CE DIRECTIE MERGE SOCIETATEA NOASTRA?!?! Chiar nu ne mai putem asuma nicio actiune?!?!
Cand te urci beat la volan, ca esti bolovan si nu esti in stare sa iti chemi un prieten sau un taxi sa te duca acasa, mai mult, nu ai nici permis - risti o gramada de lucruri! Si daca esti prins, o dai la intors, cum ca de fapt tu stationai si ca politistii au comis un abuz!
Nu inteleg cum un avocat este considerat "bun", cand el de fapt apara un infractor si se foloseste de asa zisele vicii de procedura la aplicarea unor legi infecte si putrede?!?! Un avocat al apararii ar trebui in cel mai bun caz sa reduca pedeapsa clientului, nu sa-l scape de inchisoare! Ca pe urma sa se considere tot timpul deasupra legii, si sa-i desconsidere pe oamenii legii care l-au arestat.
Sincer, trebuie sa ne revizuim prioritatile si scara de valori!
Partea proasta este ca, desi stia ca nu are permis de conducere, TOTUSI S-A SUIT la volan cu sfidarea legii si cu risul de a accidenta oameni!!!!! Insa, chiar si inconstientii si iresponsabilii trebuie sa beneficieze de protectia legii, astfel ca si agentii de politie sa constientizez ca daca nu respecta o procedura, atunci actele intreprinse cu inclacarea acesteia se vor intoarce impotriva lor si iresponsabilul va scapa de sanctiunea legala!
In loc de duba politiei putea sa fie un cap de pod sau un om (copil, femeie insarcinatra, etc.)
Cereti sfat pentru o modalitatea “de a scapa de pedepsa pentru condus fara permis si sub influenta bauturilor alcoolice” ???
“fratele meu si varul meu au fost prinsi de politie fara carnet, se intorceau de la o petrecere” - conduceau amandoi masina? Era o petrecere fara bauturi alcoolice, ori sigur numai ei doi nu au consumat asa ceva la petrecere!
“au oprit masina pe un pod ... si au stat pret de cateva minute” – mai nou aste admis prin legislatie asa ceva, respectiv stationarea pe un pod!
“un politist au venit la masina au deschis direct porbagajul si i-au luat la sectie” – intretimp s-au mutat in portbagaj varul cu fratele, ... nu prea se intelege!
“nu a suflat in fiola si nu a vrut sa i-se ia probe de sange” – probabil ar fi vrut sa fie dusi inapoi la petrecere! (ei neavand carnet de conducere!)

Fapte minore, un avocat “bun” va poate scapa de orice!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcoolului anicol anicol Buna ziua,pe 18.12.2011 prietenul meu s-a urcat la volan sa-l duca pe un prieten acasa,a circulat pe drum national mai putin de 50m,ghinionul lui a fost ca ... (vezi toată discuția)
Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice feli27 feli27 Unui bun prieten i s-a ridicat permisul de conducere pe baza art 87/5 si anume refuzul de a i se recolta probe biologice.Acesta a condus baut pe un drum ... (vezi toată discuția)
Prins la volan cu permisul suspendat andruschi andruschi buna ziua ! am si eu o intrebare, am fost prins conducand cu permisul suspendat, asi vrea sa stiu si eu cam care sunt consecintele . Precizez ( nu am consumat ... (vezi toată discuția)