avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interzicerea autostopului (a.k.a. \\"ia-ma nene\\")
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interzicerea autostopului (a.k.a. "ia-ma nene")

Buna ziua,

conform unui articol de pe un site, care am citit azi dimineata, stimatii parlamentari au reinnoit o lege privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere (Ordonanţă de urgenţă pentru completarea Legii nr.38/2003), conform acestui site nu mai este permis autostopul, amenziile fiind foarte usturatoare. Acuma fiind student si depasind varsta limita care imi permite sa circul cu jumatate de pret pe tren, sunt "nevoit" sa stau la ocazie, bugetul nu imi permite sa platesc pretul intreg al biletului de tren. Asadar, daca la o razie va opri masina in care eu ma aflu, consider ca amenda va primi atat soferul cat si eu.

Conform spuselor mai sus, as dori sa stiu daca este adevarat ceea ce mentioneaza siteul.

Multumesc pentru atentia acordata,

cu toata stima

- Béla

Link catre siteul cu aceasta tema (daca nu este permis, rog sa se scoata linkul, imi asum responsabilitatea pentru fapta savarsita daca asa este cazul):
[ link extern ] >

PS: Rog sa ma scuzati daca nu am postat in sectiunea adecvata, sa se mute unde este locul potrivit, pentru mine aceasta era cea mai apropiata sectiune la subiectul dezbatut.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
Azorel2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: Azorel2010 , utilizator 00:09, 18 Decembrie 2013
Faceti linistit autostopul in continuare.
1. in proiectul de lege este prevazuta amenda pentru sofer nu pentru pasager
2. trebuie dovedit ca soferul practica transport public de persoane neautorizat, respectiv ca soferul a pretins si incasat sume de bani pentru serviciul prestat - aspect mai greu de dovedit
3. sunt multe legi in Romania care prevad amenzi pentru diverse fapte, dar in realitate nu se prea aplica legile respective - vezi legea cu fumatul in locuri publice
Multumesc de lamurire!

Toata stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am si eu o problema juridica destul de delicata: detin ... jhen jhen Buna ziua! Am si eu o problema juridica destul de delicata: detin o societate comerciala infiintata in Romania cu codul CAEN 4939- ca activitate principala( ... (vezi toată discuția)
Retinerea placutelor deinmtriculare adelina96 adelina96 deci pe data de 15 ac mi sa retinut placutele provizori ptr infractiunea de a transporta 3 vecini la oras.eu va intreb se poate retine placutele valabile ptr ... (vezi toată discuția)
Amenda i.s.c.t.r. simonik2011 simonik2011 Buna ziua, un sofer angajat la firma fratelui meu aducea o remorca de la Bacau (nu transporta nimic in ea), a fost amendat de I.S.C.T.R. pentru ca efectua ... (vezi toată discuția)