avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... retinerea placutelor deinmtriculare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

retinerea placutelor deinmtriculare

deci pe data de 15 ac mi sa retinut placutele provizori ptr infractiunea de a transporta 3 vecini la oras.eu va intreb se poate retine placutele valabile ptr asta?? va multumesc frumos
X-(
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:34, 16 Noiembrie 2016
Legea nr. 129/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 396 din 5 iunie prevede ca transportul in regim de taxi si transportul in regim de inchiriere se realizeaza numai de catre transportatorii autorizati care detin autorizatii taxi valabile -- in cazul transportului in regim de taxi -- sau copii conforme cu normele valabile -- in cazul transportului in regim de inchiriere --, eliberate in conditiile legii, pentru fiecare autovehicul folosit.
Conform dispozitiilor L nr 129/2015 este interzis transportul public contra-cost de persoane, cu un autoturism, fara a detine, dupa caz, autorizatie taxi valabila sau copie conforma valabila.
Este interzis si transportul public contra-cost de marfuri sau de bunuri cu un autovehicul cu masa maxima autorizata de cel mult 3,5 tone, fara a detine autorizatie taxi ori alta autorizatie valabila.
Persoanele fizice sau juridice care efectueaza, in mod repetat, transport public contra-cost de persoane sau de marfuri, fara sa respecte regulile de mai sus, pot fi sanctionate cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei.
Legiutorul a inteles sa modifice si sa completeze vechea legislatie cu scopul de creare a cadrului legal care sa asigure posibilitatea sanctionarii persoanelor fizice sau juridice care efectueaza activitati neautorizate de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fara respectarea dispozitiilor Legii nr. 38/2003.
Au fost situatii simulare celei cu care va confruntati dv,in care politistii au aplicat amenda si suplimentar fie au dispus suspendarea permisului de conducere pana la 6 luni.fie chiar au confiscat vehiculul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am luat o persoana la ocazie si am fost oprit in trafic. posibile sanctiuni casanovandrei casanovandrei va salut, de curand am fost oprit in trafic pt ca am luat o persoana la ocazie, mi sa luat datele personale,mentionez ca nu mi,sa dat amenda sau altceva,la ce ... (vezi toată discuția)
Firma de taxi - soferi fara carte de munca Albert Kurtyan Albert Kurtyan Firma de taxi nu mai doreste sa ii angajeze pe soferi cu CIM, ci doreste sa incheie un contract cu PFA-urile detinute de aceste persoane. Eu spun ca nu se ... (vezi toată discuția)
Sediu / domiciliu pentru autorizatie taxi username88 username88 Buna ziua, In cazul in care firma are sediul in judetul Prahova dar are si punct de lucru in judetul Bucuresti, pot sa desfasor activitatea de taxi in ... (vezi toată discuția)