avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariu 850
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariu 850

va rog sa-mi spuneti si mie urmat:am un sal de incadrare de 800 de lei plus 20 la suta vechimea ,lucrez ca bugetar intr-o primarie,vreau sa stiu sigur mi se mareste si mie salariu ,de la 1 ian 2014?sau din cauza ca mi-au bagat in sal vechimea nu mai imi mareste cu nimic.va multumesc
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
adita100a, utilizator
Cel mai recent răspuns: adita100a , utilizator 16:49, 17 Decembrie 2013
Buna ziua,

Am consultat mai multi specialisti pe resurse umane si toti mi-au raspuns la fel.
Haideti sa privim putin punctul "J-Salarizare" din CIM:

1. Salariul de baza lunar brut: ......850.lei..........;
2. Alte elemente constitutive:
a) sporuri ..........170 lei.................;
b) indemnizatii ..........;
b1) Prestatii suplimentare in bani ..........
b2) Modalitatea prestatilor suplimentare in natura ...........
c) alte adaosuri ...........;
3. Orele suplimentare prestate in afara programului normal de lucru sau in zilele in care nu se lucreaza ori in zilele de sarbatori legale se compenseaza cu ore libere platite sau se platesc cu un spor la salariu, conform contractului colectiv de munca aplicabil sau Legii nr. 53/2003 - Codul muncii.
4. Data/datele la care se plateste salariul este/sunt .....

Din ce vedem aici la punctul 1 salariul de baza inseamna de fapt salariul stabilit la nivel national incepand cu anul 2014, respectiv 850 lei.
Sporurile sunt o categorie separata le regasim la punctul 2.

In cazul dvs. sporul de 20% se aplica la salariul de baza lunar brut, respectiv 850 de lei de la anul. Daca sporul este inclus deja in salariul de baza lunar brut atunci inseamna ca nu mai exista acest spor. Consultati cel de-al doilea exemplar de contract pe care angajatorul vi l-a dat la angajare.
Nu cred ca la primarie se completeaza alte tipuri de CIM fata de cel standard conform Codului Muncii.
In mod normal ar trebui sa aveti salariul marit de la 940 lei la 1020 lei
Raspunsul este foarte clar si mi-au confirmat 3 specialisti in RU.

Multumesc.
O zi placuta
Valentin
Domnu Valentin dar noi aici la primaria fetesti nu am semnat nici un contract colectiv de munca .mie nici macar nu imi da cei 20 la suta spor de vechime,imi da numai 17 ,5 deoarece zice ca am depasit un prag de sporuri .si cei mai in varsta tot asa iau doar 17,5 cu toate ca au vechime in campul munci de peste 25 de ani si doamna de la salarizare zice ca in salariu de incadrare e prinsa vechimea chiar azi mi-a zis.nu stiu ce e de facut.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
adita100a, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre salariul minim adita100a adita100a sunt functionar intr-o primarie si am 800 de lei sal de baza iar cu sporul de vechime de 20 la suta.acum va intreb daca se mareste sal la 850 beneficiez si eu ... (vezi toată discuția)
Salariu nou angajat Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Sa presupunem ca o persoana x se angajeaza la o societate si primeste un salariu de incadrare de 1500 lei. Mai beneficieaza de urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Salar minim pe economie brut garantat in plata Manuela Bernat Manuela Bernat Buna ziua va rog sa ma sfatuiti in legatura cu notiunea \\"salar de baza brut garantat in plata\\". HG 871/2013 prevede salariul de baza minim brut pe tara ... (vezi toată discuția)