avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Daca am inceput lucru pe 10.10.2013 conform contractului de munca, si am dreptul la 21 de zile de concediu. Cate zile am voie sa imi iau de concediu anul acesta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 17 Decembrie 2013
la intelegere cu angajatorul. nu se dau proportional cu perioada lucrata
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Asadar, in speta, aveti dreptul la CO pentru perioada 10.10 - 31.12.2013 , ceea ce inseamna 5 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa cic puni puni Buna ziua. Am revenit la serviciu dupa un concediu de ingrijire a copilului de 2 ani la data de 10 octombrie si as dori sa stiu daca am dreptul la concediu de ... (vezi toată discuția)
Concedii de odihna IOANBRADEA IOANBRADEA Buna seara! Am si eu o intrebare si nu prea am gasit un raspuns clar:sorry: Un angajator are obligatia sa dea concediul de odihna aferent timpului lucrat pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna inainte de concediu prenatal letitziaS letitziaS Buna ziua.In luna iunie urmeaza sa intru in concediu prenatal,dar am nevoie sa imi iau concediu de odihna in luna martie.La cate zile de concediu de odihna am ... (vezi toată discuția)