OanaIoana1 a scris:
Politia locala mi-au spus ca am blocat timp de 245 minute . Si au fost sesizati de cei de la ratb. Si bineinteles am un alt semn de intrebare acum. Din moment ce tramvaiul circula de la ora 5:15 si au sesizat politiei blocarea drumului .. Cum de masina mea a blocat 245 minute circularea acestuia ? Nu trebuia ca politia locala in 5 minute sa ajunga la locul faptei si sa mute masina in secunda 2 ? Trebuia sa o lase 245 minute ? Asta iar nu inteleg.
Daca un vehicul blocheaza intr-un fel sau altul calea de rulare a tramavaielor sau troleibuzelor este normal ca politia rutiera sau locala sa dispuna ridicarea masinii (legislatia permite) apeland o firma specializata urmand ca cheltuielile sa fie suportate de catre vinovat. Nu lasi masina 4 ore in drum!
Privind mutarea masinii la Constanta m-am referit la faptul ca in 4 ore este timp suficient sa vina o masina de ridicat cu platforma ( maxim 1/2-1 ora) iar in 3 ore sa ajungi la Constanta sa o arunci in mare! Dar este suficient sa o muti jumatate de metru pe trotuar sa poate trece tramvaiul!
Legea 155/2010 - Legea politiei locale.
Art. 7
In domeniul circulatiei pe drumurile publice,
politia locala are urmatoarele atributii:
h) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis,
avand dreptul de a dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar;
OUG195 - privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, republicată
Art.64. -
Poliţia rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz.
(2)
Contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculului staţionat neregulamentar se suportă de către deţinătorul acestuia.