avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Blocarea liniilor de tramvai (blocarea drumului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Blocarea liniilor de tramvai (blocarea drumului public) Dosar penal?

Buna seara!
Cu cateva zile in urma am facut o mare prostie .. Nu sunt deloc mandra de mine ..

In jurul orei 4 dimineata am ajuns in zona Baba Novac intersectie cu sos Mihai Bravu in vizita la o prietena. Dupa cel putin o ora pierduta in vederea cautarii unui loc de parcare intr un final am gasit fiind indrumata de prietena mea .Concluzia este ca am parcat masina pe marginea soselei cu o roata pe linia de tramvai. Prietena mea mi-a spus ca este in regula pt ca nu circula tramvaiul pe acea linie .

Dimineata ,gasesc masina mutata 2 m mai in fata politia locala asteptandu ma langa ..Spre ghinionul meu Linia de tramvai 1 fusese redata in folosinta de 2 luni.
Am prezentat documetele , am fost dusa la sediul politiei locale sector 3 cu masina de politie cu girofare de parca as fi fost cel putin o criminala in serie.De acolo domnii respectivi m-au trimis la politia rutiera unde am dat o declaratie in care am spus cele intamplate si cam atat. Nu m-au amendat nu mi-au luat permisul mi-au spus ca mi se face dosar penal dar nu prea ma pricep pt ca dansii mi-au explicat ca nu e nimic grav si nu apare la cazier si nu ma afecteaza cu nimic.

Mi-au mai spus ca e mai mult ca sigur posibil sa primesc acasa citatie de la RATB pt blocarea caii de acces deoarece ei au actionat in urma unui telefon din partea acestora..
Acum intrebarea mea este cum sa procedez in momentul in care voi primi aceasta citatie pt ca banuiesc ca vor cere niste despagubiri pt 245 minute in care masina a fost parcata pe linia de tramvai. Vreau sa mai mentionez ca tramvaiul a circulat urmand alta ruta .

Rugamintea mea este sa imi spuneti ce inseamna acest dosar penal care nu apare la cazier ? Imi va afecta cu ceva viitorul ?
Stiu ca este greseala mea pana la urma nu contest acest lucru dar tare teama imi este de un proces cu cei de la RATB si nu as stii cum sa procedez in cazul acesta
Va rog sfatuiti-ma !! !
Va multumesc din suflet

Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 20:25, 20 Decembrie 2013
Povestea asta descrie sintetic de ce tara asta este intr-un asemenea hal de descompunere. In ceea ce priveste incidente de genul acesta, nu vad de ce s-ar impune o posibila pedeapsa cu inchisoarea. Adica dam afara din puscarie talhari si evazionisti pe motivul ca sunt suprapopulate inchisorile, dar bagam la loc blonde care si-au parcat aiurea gipanul. Altfel spus, eu platesc din taxe si impozite pentru ca o persoana neatenta sa stea la mititica vreme de cateva luni. Mi se pare absurd.
Corect, insa, ar trebui aplicata o amenda care nu vad de ce nu ar fi functie directa de venitul proprietarului masinii lasate aiurea. Asta pentru ca in Romanica sunt destui manelisti care si-ar lasa masinutza pe mijlocul bulevardului, din moment ce nu ar risca pedeapsa cu inchisoarea, ci doar o amenda pe care ei, la banii lor :-) ar plati-o razand.
Nu inteleg, insa, de ce nu se ridica masina lasata aiurea, dupa care proprietarul nu poate sa o ia inapoi decat daca plateste amenda plus o taxa la firma de "towing". Ca in SUA. Eu am lasat odata masina parcata aiurea, cu o singura roata, cea din dreapta fatza, pe trotuar, undeva intr-un oras canadian, si dupa ce am platit aproape 500 de dolari ca sa-mi recuperez masina de la mama naibii, unde fusese dusa, am priceput mesajul si stiu sa parchez regulamentar. Nu pricep de ce in Romanica nu este legal sa ti se ridice masina, atunci cand o parchezi aiurea. Pentru ca de aici se trage toata problema doamnei care a deschis topicul. Daca era legal sa i se ridice masina lasata aiurea, atunci in cinci minute se debloca traficul, masina era dusa pe undeva la un depozit de la 50 de km de Bucuresti, in camp, pentru ca proprietara sa aiba timp sa injure temeinic clipa cand a incalcat legea, iar de-abia dupa ce platea ceva de genul 5000 de lei amenda, sa si-o ia inapoi. Asa ar castiga toti si ar pierde doar omul care a gresit !
Greu de inteles de ce ati ales de 24 de ani incoace asemenea parlamentari incompetenti si corupti, oameni buni. Pentru ca de la ei vi se trag toate necazurile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
... dar ma intreb totusi ceva dat fiind natura site-ului.

In articolul care face referire la blocarea drumului se spune ca " blocare cu intentie"
Ori, ce apelativ vreti sa ii atribuiti soferitei, nu a avut intentia de a bloca drumul.

Ea a avut intentia de a parca, convinsa, cu martori, ca nu blocheaza niciun drum.

Poate scapa de penal?

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Intentia este o notiune complexa in materie penala...probabil nu sunteti jurist. Intentia indirecta presupune urmatoarele: faptuitorul isi da seama de caracterul antisocial al faptei sale, prevede consecintele acesteia si, cu toate ca nu le urmareste, accepta posibilitatea producerii lor.
Intentia depasita sau praeterintentia este combinatia dintre intentie si culpa cand rezultatul care se produce este mai periculos decat cel asteptat in faza initiala iar intentia initiala a faptuitorului a fost depasita. Intentia presupune multe aspecte iar prezenta acesteia sub o forma sau alta determina o forma a vinovatiei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare pe linia de tramvai marius_fgr marius_fgr buna ziua,acum cateva zile mai exact Marti 7.07.2015 am parcat masina in piata iancului pe linia de tramvai unde se intoarce tramvaiul sau se duce pe strada ... (vezi toată discuția)
Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Ridicare autoturism in sibiu alexalex777 alexalex777 Buna ziua! Astazi am parcat, in jurul orei 9:00, pe strada Centumvirilor, în Sibiu, stradă cu sens unic, ce-i drept, poate prea aproape de intersecția ... (vezi toată discuția)