avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate

Buna ziua
Va rog, as dori sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea problema:
Muncesc in Belgia si luna trecuta am fost o saptamana acasa , special pentru a-mi reinnoii cartea de identitate,aceasta avand termen de expirare pe 20.01.2014.
Am depus toate documentele necesare reinoirii CI. Datorita faptului ca succesiunea nu a fost facuta(parinti decedati),s-a efectuat ancheta la domiciliu de catre sectorist, dar dupa plecarea mea inapoi la servici in Belgia.
In raport s-a specificat ca lucrez in Belgia, ca nu am fost gasit la domiciliu, ca nu locuiesc efectiv la domiciliu cu toate ca prin declaratia vecinilor rezulta ca sunt propietarul apartamentului si ca am fost vazut acasa, si ca am serviciul in strainatate.
Dupa o luna si jumatate imputernicitul a fost la evidenta populatiei sa ridice CI dar a primit doar raspuns negativ ca nu poate fi reinoita Cartea de Identitate pe motivul absurd ca nu locuiesc efectiv la domiciliu. ( motiv invocat de directorul Biroului de Evidenta a Populatiei) Imputernicitul meu a intrebat ce trebuie facut pentru a obtine noul CI primind raspuns ca trebuie sa locuiesc efectiv acolo. !!!!!
Ma aflu in situatia neplacuta de a nu avea nici un act de identitate asupra mea fiind in strainatate.
Mentinez ca am specificat in mod expres la depunera documentelor necesare pt reinoirea CI , ca muncesc in Belgia.
Care ar fi solutia sa-mi reinoiesc CI?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
damici, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:31, 17 Decembrie 2013
Cand va intoarceti in Tara mergeti si faceti va Pasaport unde se va specifica domicilul Belgia.

Ma aflu in situatia neplacuta de a nu avea nici un act de identitate asupra mea fiind in strainatate.


Atunci cu ce document ati plecat in Belgia? Aveti pasaport sau nu?

La depunerea documentelor in vederea reinnoirii CI trebuia sa solicitati restituirea CI pana la expirarea efectiva a valabiltatii, aceasta urmand a fi predata la ridicarea noii CI.

Aveati posibilitatea obtinerii unui pasaport in regim de urgenta urmand ca la revenirea in tara sa va ocupati cu formalitatile de obtinere a CI.

Dovada adresei de domiciliu se poate face si cu certificatul de mostenitor.
[ link extern ]

Intrucat CI expira abia in 20.01.2014 solicitati imputernicitului sa o recupereze cat de urgent se poate de la serv. de evid. a populatiei unde a fost depusa si sa vi-o trimita in Belgia printr-un serviciu de curierat rapid (TNT, DHL, etc.) astfel incat sa solicitati misiunii consulare din Belgia eliberarea unui pasaport temporar cu valabilitate de 1 an.

Pasaportul temporar se elibereaza dacă nu mai posedaţi documente de călătorie valabile şi declaraţi că este necesar să vă continuaţi călătoria sau să vă reglementaţi şederea pe teritoriul unui stat;

[ link extern ]

[ link extern ]

Sau imputerniciti persoana sa va obtina un pasaport simplu pe care sa vi-l trimita in Belgia.

Astfel veti avea un document de identitate pana la clarificarea situatiei succesiunii si CI.

[ link extern ]

[ link extern ]

Atentie, schimbarea CI dupa expirarea valabilitatii se sanctioneaza.cu amenda de la 40 la 80 de lei dar cred ca asta este ultima grija.





Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
cyan, moderator
- La depunerea actelor am solicitat sa nu mi se retina C,I el fiind inca valabil.
-Dupa ce am ajuns inapoi in Belgia l-am trimis prin posta imputernicitului meu.
-In Belgia detin CI de rezident.valabil numai pe teritoriul belgian
-Nu inteleg de ce trebuie sa stau sechestrat la domiciliu.!!!!!....Adresa de pe actualul CI fiind aceiasi( in acest caz stiu ca nu este nevoie de certificat de mostenitor)


Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
damici, utilizator
Daca locuinta era pe numele parintilor trebuie sa obtineti certificatul de mostenitor prin care sa dovediti adresa de domiciliu. Nu are importanta ca pe vechea CI aveati adresa de domicliu tot acolo unde se reinnoieste CI. Trebuie sa prezentati dovada adresei de domiciliu iar acesta se face cu documentele din linkul de mai sus..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate AdrianEV AdrianEV Salutare, am o problemă: CI îmi va expira în curând și ar trebui să-mi fac altul. Locuiesc în Cluj, dar nu am un domiciliu stabil. Din ce am citit la ... (vezi toată discuția)
Pot obține buletin prin consulat dacă nu am niciun act de identitate valabil? GabLuta GabLuta Locuiesc in Irlanda si mi-am pierdut certificatul de naștere. De curând am aplicat pentru un certificat duplicat prin consulatul din Dublin, si-l voi avea la ... (vezi toată discuția)
cum fac buletinul la urgenta veronica26 veronica26 sunt veronica momentam locuiesc in spania mai precis in las palmas de gran canaria asi vrea sa stiu cum pot face buletinul in tara cat mai repede posibil ... (vezi toată discuția)