avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Notificare contributie fond de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Notificare contributie fond de mediu

as dori daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva in ce conditii de aplica O.U.G 196/2005. Pe scurt :societatea la care lucrez importa si distribuie garduri din sarma galvanizata care vine paletizata pe paleti de lemn si mai apoi livrata cu tot cu paleti la clienti, astfel ca nu ramanem cu ambalaje dupa livrarea marfii. Totusi am primit notificare ca trebuie sa depunem declaratiile la Fondul de mediu ( din 2003 si pana in prezent) si implicit sa si platim niste sume. Dilema noastra este de ce trebuie sa platim acest fond de mediu?
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 16:26, 20 Decembrie 2013
Notificarea v-a fost transmisa in mod corect. Paletul respectiv este considerat ambalaj. Dvs., prin importurile pe care le realizati, introduceti ambalaje pe piata. Introducand aceste ambalaje aveti obligatia sa le recuperati (in anumit procent) si sa le predati unui reciclator/valorificator (nu colector). Daca nu va indepliniti aceasta obligatie, abia atunci trebuie sa platiti. Pentru cei care nu pot recupera aceste ambalaje, cum este si cazul dvs., exista solutii (legale) de a plati mai putin. Dar totul trebuie organizat din timp. In plus mai exista o serie de declaratii pe care trebuie sa le faceti la anumite termene specifice, iar nedepunerea lor poate atrage amenzi uriase.
In cazul dvs. este important de stiut daca notificarea de care vorbiti este cea generala pe care AFM-ul a trimis-o de curand la un numar mare de firme sau ati fost "descoperiti" ca urmare a unui control. Taxa pe care ar trebui sa o platiti din 2003 si pana acum ar fi una foarte mare. Si s-ar putea sa aveti si ambalaj metalic sau plastic - gardurile respective cred ca sunt legate cu platbanda.


Multumesc mult pentru raspuns. Este vorba despre notificarea generala. Nu am avut nici un control. O zi frumoasa si sarbatori fericite!
In cazul acesta aveti de luat o hotarare importanta:
- incepeti si depuneti declaratii din acest moment si sperati sa nu va descopere activitatea anterioara
- faceti declaratii rectificative pe periodele anterioare si platiti 2 lei/kg pt. obligatia de recuperare neindeplinita - cred ca se strange o suma mare.
Sa aveti in vedere ca daca va hotarati sa indepliniti obligatiile de recuperare individual trebuie sa comunicati acest aspect AFM-ului pana pe data de 25 Inauarie.
Sarbatori fericite si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportare ambalaje muraruana muraruana Buna ziua. As dori sa va intreb daca noi importam marfa ambalata in paleti de lemn trebuie sa dam paletii mai departe spre valorificare la un operator ... (vezi toată discuția)
Declarare ambalaje importator marfuri carmenbn carmenbn O SC importa consumabile sanitare.Ele vin ambalate in cutii de carton, care nu se distrug sau arunca, ci se folosesc mai departe pt.a le trimite clientilor (cu ... (vezi toată discuția)
Gestiune paleti lemn reutilizati ALKOR ALKOR intrebare: paletii achizitionati ca paleti reutilizati, la punerea pe piata interna cu produse ambalate se declara ? (vezi toată discuția)