avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota parte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota parte

buna seara,
detin 7/8dintr-o proprietate iar cota de 1/8 detine o alta persoana,deci eu detin mai mult de 50%din propretate,celalalt copropretar nu locueste aici (este in germania de peste 15ani)si nu a locuit nici o data aici.
Intrebarea mea este daca eu inchiriez un spatiu trebuie sa am acordul lui?
Daca dau in folosinta un spatiu cu contract de comodat(care nu imi aduce venituri) trebuie sa am aprobarea lui?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: sisilvia , utilizator 16:02, 22 Decembrie 2013
art 641 al 4
Orice acte juridice de dispozitie cu privire la bunul comun, actele de folosinta cu titlu gratuit, cesiunile de venituri imobiliare si locatiunile incheiate pe termen mai mare de 3 ani, precum si actele care urmaresc exclusiv unfrumuseterea bunului nu se pot incheia decat cu acordul tuturor coproprietarilor. Orice act juridic cu titlu gratuit va fi considerat act de dispozitie.

Deci pentru comodat e nevoie de unanimitate.

In schimb, locatiunea pe un termen sub 3 ani e considerat act de administrare si de aceea este de ajuns acordul coproprietarilor ce detin majoritatea cotelor-parti.
buna ziua,
daca am inteles bine din raspunsul d-voastra,daca inchiriez un spatiu din proprietate,pe un termen scurt (sub 3 ani)nu am nevoie sa am acordul celuilalt coproprietar.
este corect cum am inteles?
o zi buna in continuare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare Anicabalasoiu@gmail.com Anicabalasoiu@gmail.com Sint doi proprietari si unul vrea sa inchirieze partea lui de 50/la suta din imobil poate fara acordul celuilalt proprietar? (vezi toată discuția)
Contract comodat sediu social Roxana071989 Roxana071989 Buna ziua, as dori sa imi deschid o firmă si am nevoie sa inchei un contract de comodat pt sediul social al firmei fara punct de lucru. Tatal meu are ... (vezi toată discuția)
Conventie de constituire drept de uz pentru trecere utilitati pe o cale de acces cu proprietari in diviziune. Potorac Constantin Potorac Constantin Este suficienta o conventie de constituire drept de uz pentru traversare cale de acces cu mai multi proprietari in diviziune, obtinuta de la un singur ... (vezi toată discuția)