avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie grava, rog sprijin! Refuzul minorului de a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie grava, rog sprijin! Refuzul minorului de a petrece timp cu tata

Datorita faptului ca,fostul sot duce copilul la alt domiciliu decat in hotarare,ca locuieste cu o femeie si un copil al acesteia pe care copilul nostru nu o suporta,ca,,copilul refuza sa mai mearga cu el. Urmare acestei situatii,fostul a depus o plangere penala impotriva mea,pentru neincredintarea minorului,afirmand ca eu nu-l las .
Mentionez ca ,copilul in consiliere,pe o perioada de 3 luni,la dgaspc
ce pot face eu? cum ma descurc?
Fostul merge si la scoala copilului ,unde a incercat sa-l determine sa mearga cu el dupa ore,amenintandu-l ca data viitoare vine cu politia.
Ultima modificare: Joi, 26 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 22:17, 7 Ianuarie 2014
Cum tratezi psihicul? Consiliere psihologica. Daca e grav, pilule.
Asta e o terapie, un tratament. Asa se procedeaza cand esti traumatizat, stai de vorba... cu preotul satului, cu un prieten, cu un psiholog.

Contactati un avocat, luati masuri, vorbiti cu psihologul dupa fiecare sedinta sa va indrume daca e grav ca sa luati o masura, solicitati ordin de protectie pentru copil impotriva doamnei, adunati pozele acelea de care vorbiti... e socant!
choiar daca va povesti copilul puteti avea surpriza ca instanta Nu ia in seama ce spune un psiholog privat ( credeti-ma am vazut multe cazuri, mai ales ca acum este o moda de a duce copilul la psihog, iar judecatorii nu prea acorda importanta) sesizati DGASPC. au si ei psihologi si are alta greutate raportul lor in fata instantei.
Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2013
Antoanela Geaman, Avocat
psihologul e tocmai de la dgaspc ,insa nu-i inteleg fapta fostului sot,sa-mi faca plangere mie la parchet pentru neincredintare,cand vine cu diferiti indivizi acasa la noi si copilul ii spune ca nu merge,sa nu mai vina, a fost in fiecare sapt la scoala,incercand sa-l ia de acolo ,cu amenintari,si nici asa nu a mers copilul,nici nu a vb cu el,a mers la doamna si a luat-o de mana ....chiar nu are logica,
Are dreptate dna av, problema e ca psihologul de la dgaspc desi are "mai multa greutate" e din pacate o persoana, care cu toate ca are o profesie liberala, e atat de slab in profesie incat are nevoie de salariu. De exemplu credeti ca dna av ar accepta sa devina salariata? Eu zic ca nu, deoarece e vizibil un av bun!
Craciun Fericit tuturor!
Draga doamna, daca aveti timp, verificati postari pe teme similare ale mele, ale userului Martonze, si cu siguranta veti mai gasi cateva in postarile noastre. Suntem multe mame care ne-am confruntat cu probleme similare si care ne-am impartasit din experiente pe acest forum, am cerut si primit un minim de ajutor, cat sa stim incotro s-o luam.
NU va speriati de plangerea penala; exista un user pe acest forum care a avut zeci de astfel de plangeri - o parte transformate in procese toate respinse de instante. Veti avea si executari silite prin executor judecatoresc, insa atat timp cat puteti dovedi ca nu dvs stopati relatia lui cu fiul ci este exclusive rezultatul actiunilor tatalui, puteti sta linistita. El trebuie sa aiba probe / martori, si dvs la fel.

Ce trebuie sa faceti: la fiecare din aceste vizite, incercati sa aveti martori; nu aveti martori, filmati cu o camera tot ce se intampla, sunteti pe teritoriul dvs, cu copilul dvs, aveti tot dreptul sa faceti asta. Idem cand vin politistii, cand vine executorul (daca vine), cand vin martorii lui. Apropo, de ce primiti indivizi necunoscuti la dvs acasa? Banuiesc ca are drept doar sa ia copilul in vizita, nu sa vina cu tot felul de indivizi. Nu e problema dvs ca el trebuie sa aiba martori, la dvs acasa invitati si primiti doar pe cine considerati dvs, nu toata strada.

Pastrati probele pentru instanta daca va fi nevoie. Solicitati ca acel inspector DGASPC sa fie martor la o vizita a tatalui cand copilul ii spune ca nu mai vrea cu el. Inspectorul ar trebui sa faca un raport in care sa consemneze asta. Idem. filmati intalnirea. Incercati sa obtineti o declaratie in scris de la scoala ca traumatizeaza minorul acolo (banuiesc ca nu are dreptul sa ia copilul de la scoala).
Toate acestea plus declaratia dvs la politie ar trebui sa fie mai mult decat suficiente pentru un NUP.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Decembrie 2013
coraz, utilizator

Alte discuții în legătură

As vrea sa depun la protectia copilului o sesizare despre abuzurile tatalui Vicky1 Vicky1 Cum trebuie procedat ca aceasta sesizare sa fie depusa apoi si in instanta in cadrul procesului de divort? Sustine ca nu e lasat sa-si vada copilul ceea ce ... (vezi toată discuția)
Incertitudine, rog ajutor! ContSters193379 ContSters193379 * modificarea elementelor de fapt ce au fost avute in vedere la fixarea programului de vizita sau exercitarea dreptului de vizita abuziv,ofera posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Sechestrati in casa 48 de ore? ContSters129337 ContSters129337 Buna ziua. In urma divortului pronuntat in urma cu 1 an, mi-a fost incredintat spre crestere si educare, fiul meu minor, care are acum 4 ani si 8 luni, tatal ... (vezi toată discuția)