avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie grava, rog sprijin! Refuzul minorului de a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie grava, rog sprijin! Refuzul minorului de a petrece timp cu tata

Datorita faptului ca,fostul sot duce copilul la alt domiciliu decat in hotarare,ca locuieste cu o femeie si un copil al acesteia pe care copilul nostru nu o suporta,ca,,copilul refuza sa mai mearga cu el. Urmare acestei situatii,fostul a depus o plangere penala impotriva mea,pentru neincredintarea minorului,afirmand ca eu nu-l las .
Mentionez ca ,copilul in consiliere,pe o perioada de 3 luni,la dgaspc
ce pot face eu? cum ma descurc?
Fostul merge si la scoala copilului ,unde a incercat sa-l determine sa mearga cu el dupa ore,amenintandu-l ca data viitoare vine cu politia.
Ultima modificare: Joi, 26 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 22:17, 7 Ianuarie 2014
Un an nou mai bun va doresc!
Vad ca va preocupa NUPul ala mai mult decat sanatatea copilului. Din nefericire, nu cred ca problema e doar tatal, ci si lipsa de interes pentru psihicul copilului.
NU puteti face totul pe lume doar pentru ce s-ar putea vedea sau nu intr-o instanta. Nu imi vine sa cred ca dupa poze si inregistrari audio, acum copilul urmeaza a fi si filmat! E fantastic!
Indiferent ce valoare va avea intr-o instanta aceasta parere a psihologului particular, copilul are nevoie de un psiholog. Asta e cel mai important.

Parerea mea e ca trebuie sa contactati un psioholog, eventual si un avocat, dar cu prioritate un psiholog.
nu filmeaza nimeni copilul,d-na avocat
a filmat fratele meu intalnirea dintre noi,nu omiteti ca tatal a venit cu tot soiul de martori la mine acasa,nici nu a stat la discutii,parca bucuros ca nu merge copilul cu el,in timp ce eu am coborat fara nimeni,doar cu copilul,asa cum mi s-a spus sa fac,fara sa-mi imaginez ce face individul,ce scenariu construieste
apropo de psihicul copilului,care vad ca va preocupa,spuneti-mi,ca avocata,va rog,cum se poate obliga copilul sa mearga chiar daca nu vrea,chiar daca a spus de sute de ori ca vrea ca in timpul vizitei sa fie numai cu tatal,sa mai ia liber femeia aia care imi vine peste tot,si la scoala,si la medic,si acasa la usa? asa am inteles ca TREBUIA sa fac,sa arunc copilul afara din scara,sa incui usa de la intrare si sa plec,lasandu-l acolo,ca are TATAL dreptul sa faca ce vrea din el,dupa cum se vede.
eu ce drepturi am? copilul ce drepturi are?
un an nou mai bun va doresc si d-voastra.
Ceea ce va intereseaza este atat: aveti martori ca baiatul nu vrea sa mearga la tata.
Asta e tot.
Nu aveti nevoie si nici nu va ajuta in nici un fel filmari video sau audio.
Un psiholog v-ar putea ajuta copilul sa se descurce in razboiul care exista intre dvs si tatal lui. Pentru dvs tatal lui poate fi ultima scursura umana, dar pentru copilul dvs este tatal lui si, ca urmare, este parte din el. Razboiul dintre dvs si tatal lui (fie el complet din vina tatalui) este un razboi interior pentru copil cu urmari pentru restul vietii.
Nu v-a spus nimeni sa obligati copilul sa mearga la tata.

Pe de alta parte, "femeia aia" nu poate fi obligata "sa ia liber" (exprimarea va apartine). Daca puteti dovedi ca ii dauneaza copilului atunci puteti cere un ordin de restrictie.
ca-i dauneaza copilului,in ce fel? nu l-am oprit sa mearga vreodata,sunt 3 ani jumatate de cand merge si,cu toate ca au fost n probleme,nu l-am oprit fortat,retinut,imoibilizat,impiedicat,si alte metode de opunere fizica.
exact asta mi s-a spus,sa il oblig sa mearga,TATAL,............ARE DREPTUL.
pentru datele pe care le-a acuzat el,in plangerea la parchet,nu am martori,am coborat de buna credinta cu copilul la ora fixata,am pt datele ulterioare,cand am vazut ca tot vorbeste aiurea si imi spunea incontinuu ca imi arata el mie,cu martorii pe care-i are.
Doamna, trecand peste adresarea dv. agresiva catre mine, desi incerc totusi sa va ajut, aveti absoluta nevoie de un psiholog. Incercati dv. cu unul intai, desi eu cred ca nu sunteti pregatita si ca e mai ieftin sa apelati la unul pentru copil.

Aceasta "imi apare" il face pe copil, macar partial, sa nu doreasca sa vada acea femeie. Copilul reactioneaza normal, atitudinea dv. insa nu ii este benefica, declansand in el dispretul fata de unul dintre parinti si de aici un razboi cu el insusi, interminabil.
Sigur ca si femeia aia o fi avand treaba ei, si tatal copilului, si luna de pe cer, insa daca scopul dv. principal este sa ii fie pruncului dv. bine, nu va intereseaza de restul; sa va plangeti ce rau e unul sau altul e consumator de nervi, mai bine ii consumati pe incercari de adaptare a copilului la situatia prezenta.

Cat despre drepturi, lasati-le pe ale tatalui si pe ale dv. deoparte.

Alte discuții în legătură

As vrea sa depun la protectia copilului o sesizare despre abuzurile tatalui Vicky1 Vicky1 Cum trebuie procedat ca aceasta sesizare sa fie depusa apoi si in instanta in cadrul procesului de divort? Sustine ca nu e lasat sa-si vada copilul ceea ce ... (vezi toată discuția)
Incertitudine, rog ajutor! ContSters193379 ContSters193379 * modificarea elementelor de fapt ce au fost avute in vedere la fixarea programului de vizita sau exercitarea dreptului de vizita abuziv,ofera posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Sechestrati in casa 48 de ore? ContSters129337 ContSters129337 Buna ziua. In urma divortului pronuntat in urma cu 1 an, mi-a fost incredintat spre crestere si educare, fiul meu minor, care are acum 4 ani si 8 luni, tatal ... (vezi toată discuția)