avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O solutie va rog la problema mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O solutie va rog la problema mea

Buna seara
Suntem trei fratii acum cativa ani a decedat tatal ,unul dintre frati mei mi a vandut cota parte de la tata din ap in urma succesiuni,acum a decedat si mama ,are voie sa locuiasca fratele in ap pana la succesiunea din partea mamei.
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: simi79 , utilizator 22:24, 22 Decembrie 2013
Poate sa locuiasca prin buna intelegere cu dvs.dansul are vocatie la succesiunea dupa mama ca si dvs si celalalt frate. Adica va avea o cota parte in egala cu a dvs din succesiunea mamei deci implicit din apartament chiar daca v a vandut cota dupa tatal dvs.
Care e problema, concret?
Va multumesc tuturor pentru raspuns.Corect vom avea fiecare cota parte cand se va face succesiunea,dar pb e ca nu avem buna intelegere din partea lui pentru ca e violent strica lucruri la betie desi nu este a lui nici un lucrur din casa.De acea as dori exact sa stiu daca acum in momentul de fata legal el poate locui in ap pana la succesiune ca ce fac imi strica tot din casa bunurile mele etc cui sa ma adresez.Va multumesc anticipat.
Daca vreti sa il evacuati, va adresati unui avocat. Daca doriti sa dezbateti succesiunea, unui notar (presupunand ca macar pe asta va intelegeti).
Daca vreti sa faceti partaj si va intelegeti, tot notar; nu va intelegeti, avocat.

In toate cazurile ar trebui o perioada de negociere anterioara, de mediere, poate ajungeti la un consens.
Va multumesc pentru raspunsuri va doresc Sarbatori fericite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama decedata tata vitreg miky68 miky68 mama a decedat acum 5 zile si a ramas sotul ei care este tatal vitreg pentru mine si fratele meu .Ce trebuie sa fac pentru a nu pierde dreptul de mostenitor ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesiune andrerieu56 andrerieu56 Dupa decesul tatalui (acum 20 de ani), cei doi frati mai mari au cedat drepturile succesorale ce se cuveneau in favoarea fratelui mai mic care ramasese sa ... (vezi toată discuția)