avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren deschidere mica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren deschidere mica

Buna,

Detin un teren intravilan cu deschidere de 10.6 m. In incercarea de a obtine autorizatie de constructie mi s-a spus ca nu pot construi decat pe deschidere de minim 12m. Din ceea ce am citit in Regulamentul de urbanism, inteleg ca art 30 face referire la executarea parcelarilor, nu la executarea constructiilor. Imi puteti da mai multe detalii?
Ultima modificare: Joi, 26 Decembrie 2013
ioanagiurgiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:58, 27 Decembrie 2013
Nu se construieste pe teren cu deschidere mica, va trebui sa cumparati cat teren va lipseste de la vecini.
aveti in link ceva explicatii
[ link extern ] /

HG 525 1996 Regulamentul general de urbanism
SECŢIUNEA 4
Reguli cu privire la forma şi dimensiunile terenului şi ale construcţiilor

ARTICOLUL 30

Parcelarea

(1) Parcelarea este operaţiunea de divizare a unei suprafeţe de teren în minimum 4 loturi alăturate, în vederea realizării de noi construcţii. Pentru un număr mai mare de 12 loturi se poate autoriza realizarea parcelării şi executarea construcţiilor cu condiţia adoptării de soluţii de echipare colectivă care să respecte normele legale de igienă şi de protecţie a mediului.

(2) Autorizarea executării parcelărilor, în baza prezentului regulament, este permisă numai dacă pentru fiecare lot în parte se respectă cumulativ următoarele condiţii:

a) front la stradă de minimum 8 m pentru clădiri înşiruite şi de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate;

b) suprafaţa minimă a parcelei de 150 m2 pentru clădiri înşiruite şi, respectiv, de minimum 200 m2 pentru clădiri amplasate izolat sau cuplate;

c) adâncime mai mare sau cel puţin egală cu lăţimea parcelei.

(3) Sunt considerate loturi construibile numai loturile care se încadrează în prevederile alin. (2).


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie case jten jten Se poate obtine pe cale legala certificatul de urbanism pentru un teren cumparat in 2010, inainte de modificarea regulamentului general de urbanism care ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan ContSters135021 ContSters135021 As vrea sa stiu si eu daca este vreo lege scrisa in care un teren intravila nu poate fi mai mic de 12 ml la strada? (vezi toată discuția)
Construire casa Milla_Paris Milla_Paris Vreau sa achizitionez un teren de 700 mp cu deschidere de 47 m.Dupa calcule ar insemna ca lungimea este de 14,89 m. Am auzit de la alte persoane care au avut ... (vezi toată discuția)