avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta de pensionare

Am si eu o intrebare , daca am 23 la grupa 1 de munca , 32 de ani cotizati la ce varsta as putea iesi la pensie conform noii legislatii? multumesc mentionez ca data nasterii e 1/04/1964
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:28, 27 Decembrie 2013
Grupa I-a a fost pana la 31/03/2001.
Atuci aveati 37 de ani.
37-23 grupa I-a = 14 ani la angajare.
Aici este un semn de intrebare.
Dupa 01/04/2001 au fost conditii speciale si deosebite de munca.

Daca datele precizate sunt corecte,limita de varsta la 51 de ani si 1 luna.
conform legislatiei in vigoare la grupa 2 si la conditii speciale se face vreo reducere? sau se dau ani ptr pensie?
Se acorda perioada suplimentara(stagiu aferent).
6 luni la 1 an la conditii speciale si grupa I-a de munca.
3 luni la 1 an la conditii deosebite si grupa II-a de munca.
Se reducere si varsta standard de pensionare,in functie de numarul anilor de grupa,sau conditii de munca,daca se indeplineste conditia de stagiu complet de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie Gheorghe48 Gheorghe48 Buna ziua, Sunt nascut pe 27 februarie 1964. Am 24 de ani lucrati la Grupa I, iar 6 ani lucrati normal. Cand am dreptul la pensie ? (vezi toată discuția)
Calcul pensie AlexandraMihaela AlexandraMihaela Buna ziua, Mama mea nu mai lucreaza de 6 ani (a fost data in somaj apoi nu a mai gasit un loc de munca din cauza varstei). In acest moment s-a ivit ... (vezi toată discuția)
Leg.215/2019 mihialescu mioara mihialescu mioara Buna ziua! In legatura cu noile modificari as dori niste clarificari asupra modului de aplicare. Suntem o societate de cale ferata, care in baza ord.125/1990 ... (vezi toată discuția)