avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Verificare autenticitate document
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Verificare autenticitate document


Am fost asociat într-o societate cu alte 3 persoane, eu având 40 % din capitalul social. Doi asociaţi au solicitat într-o aşa numită AGA, cu convocatorul semnat în aceaşi zi (25.11.2013) fără a fi trimis prin poştă cu cel puţin zece zile înainte, dizolvarea societăţii fără a se specifica paşii de urmat, cine este lichidatorul, data de la care se solicită lichidarea, ce se întâmplă cu patrimoniul. Eu fiind convins că aşa ceva nu se poate realiza fără al IV- lea asociat am semnat ambele documente, în două exemplare, făcând greşeala să nu iau măcar o copie după cele două documente .
În data de 28.12.2013, unul din administratori (societatea având doi administratori în acte) îmi înmânează, după multe rugăminţi, o copie alb-negru după hotărârea AGA care a fost înaintată la Of. Comerţului care conţine cu totul altceva faţă de ce am semnat, practic s-a modificat prima parte a hotărârii AGA şi probabil semnăturile au fost trase la un xerox color. Hotărârea AGA a fost trimisă spre publicare la Monitorul Oficial. În aceaşi zi am observat că acel convocator semnat de mine, era dat din 04.11.2013, probabil tot prin acelaşi procedeu. După discuţia cu al VI-lea asociat, acesta mi-a spus că a semnat cele două documente după 5 zile.
În acest caz, unde poate fi verificat un act dacă este autentic şi nu o copie xerox, înainte de a depune o plângere la MAI?
Există posibilitatea de a se verifica data probabilă a înscrisurilor?
Vă mulţumesc.
Cu stimă, Costi
Cel mai recent răspuns: costea2014 , utilizator 13:48, 30 Decembrie 2013
Orice hotarare aga se depune in original la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul din judetul unde este inregistrata societatea. Se poate verifica acolo si in conditiile in care considerati ca au fost efectuate falsuri, actionati in judecata pentru a obtine anularea acelei hotarari.
Mulţumesc pentru răspuns.
Am fost la Of. Reg. Comerţului, am luat copii după documente.
Juristul de la Of. Reg. Comerţului mi-a spus că singura cale de contestare este o plângere penală la I.P.J. Registrul Comerţului nu are experţi în acest sens, iar la Judecătorii pentru contestarea Hotărârii AGA este prea târziu, termenul de 15 zile calendaristice a expirat în data de 28.12.2013.
O zi frumoasă vă doresc.
Costy

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare srl cls cls buna ziua am o societate care nu mai are activitate de cativa ani buni. nu s-a mai facut absolut nimic pe firma si as vrea s-o inchid/lichidez. probl;ema este ... (vezi toată discuția)
Aga nicolaemirela nicolaemirela Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati, am redactat o hatarare Aga pt dizolvare si lichidare a unei societati si nu stiu exact in cate exemplare trebuie ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga srl prin mandat sictiran sictiran Buna ziua, Reprezentantul legal al unei societati comerciale (SRL) emite o hotarare AGA in calitate de mandatar, cu invocarea art 121 din legea ... (vezi toată discuția)