avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile pãrinþilor aflaþi în divorþ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile pãrinþilor aflaþi în divorþ

Buna.Am si eu o intrebare.Nu sunt casatorita oficial,dar copilul are familia fostului''sot''.Nu ma ajuta cu nimic la cresterea copilului.Vreau sa plec peste hotare si nu ma lasa,adica nu imi da acordul si nu face procura ca sa pot pleca cu fata.Ce pot face?Il pot dezice din drepturile parintesti daca nu contribuie cu nimic la cresterea copilului,si nici nu lam dat sa plateasca pensia alimentara pentru copil,pentru ca nu am nevoie de nimic de la el.Cum pot rezolva asta.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:28, 30 Decembrie 2013
Ori sunteti in divort, ori nu sunteti casatorita..
In ce scop vreti sa plecati.. vacanta, munca ?
Va trebui sa va judecati cu tatal copilului.
Daca tatal copilului refuza in mod nejustificat sa-si dea acordul ,trebuie sa formulati o actiune in care sa solicitati instantei suplinirea acordului pentru ca minorul sa poata calatorii cu mama in strainatate.
Nu sunt casatorita cu el.Vreau sa plec peste hotare sa imi aranjez viata,si sa raman acolo.Daar daca ma judec cu el se ia in consideratie ca nu ajuta cu nimic la cresterea copilului,si plus la asta nu sta prea bine cu legea are dosar penal si amenda la stat.
Am intrebat pt ca nu intelegeam legatura intre subiect si titlu, nu puteti fi in divort daca nu sunteti casatorita.
Puteti cere in instanta pensie de intretinere, locuinta copilului sa fie la dvs si sa exercitati autoritatea parinteasca in comun cu tatal sau daca stiti ca aveti motive temeinice, exclusiv de catre dvs.
Daca obtineti ca singura sa exercitati autoritatea parinteasca nu mai aveti nevoie de acordul tatalui.
Va puteti judeca si pt ca instanta sa suplineasca acordul tatalui pt iesirea din tara, iinsa nu cred ca instanta va aproba sa plecati cu copilul " sa va aranjati viata ".. adica un fel de aruncare cu capul inainte si cu un copil de gat. Daca ati dovedi ca aveti un contract de munca in strainatate si ca e in interesul copilului sa mearga cu dvs, da, altfel mi-e teama ca nu va da acordul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare din tara fara acordul tatalui edavid12 edavid12 buna ziua...am un baietel de 3 ani facut intr -o relatie de concubinaj,nu am ajuns in instanta pt custodie deloc,problema sta in felul urmator.tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Custodia totala nefiind casatorita Alexa08 Alexa08 Buna seara...as avea si eu o intrebare.nu sunt casatorita si nici nu am fost dar am un copil de 3 luni iar tatal copilului este plecat din tara la recunoscut ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca exclusiva- stabilirea domiciliului minorului in strainatate anissia000 anissia000 Buna Sunt mama unei fetite de 3anisori Eu si tatal ne-am separat acum 1an si jumatate(nu am fost casatoriti) De atunci el nu a mai contribuit la cresterea ... (vezi toată discuția)