avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca

Buna ziua si LA MULTI ANI !

Am o intrebare , firma la care lucrez are CCM valabil pina in mai 2014, dupa aceasta data ce se intimpla, nu mai exista CCM si nu se vor mai aplica unele drepturi angajatilor prevazute doar in CCM la nivel de societate, sau angajatorul are obligatia de a face o prelungire pina la un an, ptr ca are peste 20 de angajati. aproximativ 100, doresc sa stiu ptr ca in acest caz calificatilor li se poate acorda minimul de 850 iar celor cu studii superioare la fel.
astept raspunsul dvs, cu multumiri
Ultima modificare: Miercuri, 1 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 7 Ianuarie 2014
noua ne-a expirat acum in 2014 ccm-ul, nu am inceput negocierea pt a incheia un alt ccm, in schimb am modificat salariile conform indicilor de salarizare din vechiul ccm odata cu marirea de la 01.01.2104 conform HG 872/201.Am respectat indicii chiar daca acesta a expirat, si am transmis in revisal este ceva gresit?M-am gandit ca pana la negocierea altui ccm trebuiesc indeplinite aceleasi reguli.
Multumesc
Ar fi trebuit sa existe un acord intre angajator si sindicat/reprezentatii salariatilor cu privire la folosirea acelor coeficienti.

Pentru astfel de modificari ati facut decizii sau acte aditionale?
freeelis a scris:

Ar fi trebuit sa existe un acord intre angajator si sindicat/reprezentatii salariatilor cu privire la folosirea acelor coeficienti.

Pentru astfel de modificari ati facut decizii sau acte aditionale?


Am facut decizie colectiva conform HG.
Parerea mea este ca trebuiau incheiate acte aditionale , intrucat majorarea nu are la baza niciun act legal, chiar daca este vorba despre o decizie a angajatorului.
Am inteles, multumesc frumos.Ce acte tr incheiate pentru negociere?Am inteles ca va trebui convocatorul si procesul verbal?Mai este necesar si altceva?Putem mentiona in procesul verbal ca nu s-a ajuns la o intelegere pentru a incheia ccm?
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Ccm la nivel de unitate lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua! Ultimul CCM al firmei a fost inregistrat pe 26.03.2014 si este valabil 2 ani. Ma poate ajuta cineva cu detalii despre acest CCM? Cand se ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca laszloecaterina laszloecaterina am peste 21 de salariati (34 sezon si extrasezon (oct-martie 5) cum se procedeaza pentru initierea contractului colectiv de munca. Multumesc (vezi toată discuția)
Negociere ccm daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti cine negociaza contractul colectiv de munca la nivel de societate daca in cadrul societatii exista sindicat reprezentativ dar are numai 80 ... (vezi toată discuția)