avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii PFA 2014
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii PFA 2014

Buna seara si LA MULTI ANI!
Sunt PFA din aprilie 2012, sistem real, si v-as ruga sa-mi spuneti daca pentru anul 2013 trebuiesc depuse tot declaratiile 200, 220 si 392B si daca se poate, care este termenul limita pentru acestea. Mentionez ca nu platesc la fondul de pensii,doar la sanatate 9 lei, venitul lunar fiind in jur de 50 lei.
Va multumesc!


Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:43, 21 Aprilie 2014
Pentru ca nu sunteti inregistrat ca platitor de tva, nu aveti obligatia sa completati cele doua registre specifice, cel de vanzari si de cumparari.
Pentru a va veni usor, va faceti pe calculator doua tabele(unul cu achizitiile de la firme inregistrate ca platitoare de tva si al doilea de la cei neplatitori) in care treceti doar facturile cu valoarea si tva-ul aferent si bonurile doar de la carburanti daca aveti asa ceva.
Buna ziua,

Am factura sa zicem de la x in valoare de 100 lei total din care 24 lei tva eu pot sa deduc doar 30 % din aceasta factura ce tva trec in declaratie? Tva la toata factura sau doar tva la partea deductibila adica tva la 30 lei?
Acelas lucru si cu amortizarea.

Multumesc
Puteti, va rog sa postati termenele si obligatiile de plata pentru pfa platitor de tva in sistem real prestari servicii (nu am achizitii intracomunitare) incepand cu luna martie.

Multumesc!
Daca luna martie e luna in care ati infiintat pfa si incepeti sa obtineti incasari, completati cele doua registre specifica celor inregistrati ca platitori de tva (registrul de vanzari si cel de cumparari). Declaratia 300 si declaratia 394 se depun trimestrial. Deci pentru primul trimestru, depuneti D300 si D394 pana pe 25 aprilie 2014. Tot pana la aceeasi data se face si plata, daca aveti tva de plata.
Pana la 25 martie 2014 e termen de plata pentru primul trimestru la platile anticipate in contul impozitului pe venit 16%, contributiilor sociale de sanatate 5.5% (in urma depunerii D220 de la infiintare) si pensie (ultima daca e cazul.) in urma depunerii D600.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Formularul 600 depus gresit LuceNera LuceNera Buna ziua. Sunt o persoana fizica autorizata impozitata in SISTEM REAL, platitoare de TVA si tin contabilitatea in partida simpla. Problema mea se refera ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 pfa-obligatoriu daca nu sunt angajata? scris scris Buna ziua, Mi-am infiintat un PFA si nu sunt angajata in alta parte. Cei de la ANAF mi-au spus ca tb sa depun si D600 cu acel venit minim de 805 lei lunar ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 utilizator5555 utilizator5555 Buna ziua, Un PFA infiintat in 2009, in sistem real, dar in toata perioada a fost si angajat cu contract de munca in alta parte. Pana acum nu a depus ... (vezi toată discuția)