avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA pe alt nume
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA pe alt nume

Buna seara, aceasta problema este una destul de comuna in randul tinerilor si as vrea sa gasesc o rezolvare cat de cat convenabila.
Este vorba despre polita RCA exagerat de scumpa avand in vedere ca am 20 de ani si detin un automobil inmatriculat pe numele meu.
Anul trecut polita a fost oarecum acceptabila (580RON pe 12 luni), insa anul acesta, cea mai ieftina asigurare pe 12 luni ma costa 1400 RON, ceea ce mi se pare exagerat, tinand cont de faptul ca nu am niciun venit si mai ales ca nu am fost implicat in niciun eveniment rutier.
Incercand sa gasesc o solutie, am calculat asigurarea pe numele tatalui meu si mi-a iesit 400 lei pe 12 luni.
Intrebarea mea: exista vreo metoda in care sa inchei asigurarea pe numele tatalui meu in mod valabil?
Mentionez ca la prima inmatriculare am platit taxa de poluare care ulterior a fost recuperata prin instanta.
Cel mai recent răspuns: Vlad-P , utilizator 01:33, 9 Ianuarie 2014
Taxa de poluare nu are nici o importanta in ce priveste polita RCA. Asigurarea se face exclusive pe numele detinatorului auto, adica a persoanei inscrise in certificatul de inmatriculare a autovehicolului, ca fiind proprietarul acesteia, intrucat raspunderea civila in caz de aciident fiind a acestuia chiar si in cazul in care permite folosirea masinii de catre un alt utilizator...Deci, puteti vinde masina si lua una mai tinereasca, cu capacitate mai mica si implicit cu taxe mai mici, ori o treceti pe numele tatalui dvs pentru a plati mai putin.
Faceti referire la taxa de poluare si asupra faptului ca ati recuperat-o deoarece, daca intuiesc bine, va ganditi sa vindeti masina catre tatal dumneavoastra, insa stiti ca exista in prezent timbrul de mediu care trebuie achitat.
Trebuie sa analizati daca exista un minim avantaj material daca procedati astfel. desigur nu mai vorbesc despre procedurile aferente unei noi inmatriculari care trebuie desfasurate.
In rest, ati primit raspuns in postul anterior.
@ Smarian
Exact din aceasta cauza m-am referit la taxa de poluare pentru ca in cazul in care vreau sa-i vand masina tatalui meu, va trebui sa platesc un timbru de mediu in valoare de 700 euro, situatie care iar nu imi este convenabila.

@ polloctav
Tocmai aici este problema, la taxa de poluare, deoarece eu nu mai pot sa vand masina nimanui. Ea are deja o valoare scazuta si capacitatea cilindrica de 1.6 cmc. Masina valoareaza undeva pe la 1500 de euro pe langa care cumparatorul trebuie sa plateasca acel timbru de 700 euro. Daca o vand, eu nu imi permit sa imi mai cumpar o alta masina.
De aceea am apelat la dumneavoastra, in speranta ca voi afla alte metode de a trece masina pe numele tatalui fara a plati acel timbru (ma gandeam daca exista un alt fel de contract sau alta operatiune juridica).
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
Admin, administrator
Avand in vedere ca trebuie facuta asigurarea pe numele celui care figureaza in talon, cunoaste cineva vreo solutie prin care pot sa-l trec pe taica-meu ca si coproprietar in talon?
Nu exista o alta solutie din punctul meu de vedere, atat timp cat taxa de poluare a fost recuperata. Orice nou proprietar in cazul autoturismului presupune un contract de vanzare cumparare si modificarea tuturor actelor autoturismului, in acel moment va veti lovi de obligativitatea achitarii timbrului de mediu. In ceea ce priveste recuperarea acestei taxe achitate prin intermediul instantei, nu exista inca o practica judiciara uniforma la nivelul intregii tari, asa cum pana la urma s-a ajuns in cazul taxelor anterioare similare.

Alte discuții în legătură

Asigurare rca coproprietar klose klose Bună ziua. Mă aflu în situația de a fi moștenitorul unui autoturism de la fratele meu. Eu dețin 50 % din autoturism, iar părinții mei ... (vezi toată discuția)
Taxe vanzare-cumparare masina valentinainna valentinainna Buna! As vrea sa cumpar o masina romaneasca din 2004,euro3.E in stare buna,ruleaza,cu taxele platite la zi. V-as ruga sa imi spuneti ce taxe trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Legi noi = probleme noi timbrul de mediu LGLro LGLro Buna seara, [b]Poveste mea[/b]: Am cumpărat in aprilie 2012 un autovehicul înmatriculat în Brăila (eu sunt din București) , am încheiat un ... (vezi toată discuția)