Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
1. Pentru ca indemnizatia pentru copil data de statul roman sa nu fie afectata, cand anume va trebui sa depunem actele in Romania (am citit ca in termen de 60 de zile lucratoare incepand cu prima zi dupa concediul de maternitate..dar asta nu va afecta cele12 de luni in care sotia mea a inregistrat venituri in Romania?). Concediul prenatal + concediul de maternitate nu trebuie sa depaseasca 126 de zile.
2. Intentionam sa revenim in tara undeva la sfarsitul lunii Mai. Nu este prea tarziu pentru depunerea acestor acte? Daca da, exista posibilitatea imputernicirii cuiva care sa se ocupa de aceasta problema? Am prefera sa ne rezolvam singuri problema.
3. Ne vom intoarce cu certificat de nastere eliberat de statul american. Pentru dubla cetatenie a copilului si eliberarea unui certificat de nastere romanesc, putem apela la primaria de care apartinem sau este obligatoriu sa ne rezolvam problema la consulatul roman din SUA?'