Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: o soc. de constructii achizitioneaza din UE o instalatie tehnica de 55.000 lei. Aceasta instalatie va fi pusa in opera intr-un santier, face parte dintr-o constructie.
Cum inregistrez respectiva instalatie? Mentionez ca va fi receptionata in februarie 2014. Factura a fost primita in decembrie, la fel si plata, a fost facuta tot in decembrie. Avand in vedere ca va fi trecuta in consum pe santierul respectiv in februarie, ce inregistrari trebuie facute? Avand in vedere valoare trebuie inregistrata in clasa 2. Insa, o imobilizare poate fi data in consum?
Multumesc.
Pai daca aveti factura de avans de la furnizor trebuie sa o declarati in 390 si implicit in 300, pentru ca avansurile pentru achizitii intracomunitare se declara in 390.
In cazul in care nu aveati factura de avans de la furnizor, emiteati autofactura.
Va rog sa-mi mai raspundeti la o intrebare: achizitia intracomunitara a acelei instalatii se declara (pe langa 390) doar in 300? Nu se declara in decontul special de TVA - 301, nu? Am citit instructiunile de completare si nu ma regasesc acolo, dar ca sa fiu eu sigura.
Se declara in decontul 300 la "achizitii intracomunitare". Corect?
Declaratia 390
ioanaep
Buna ziua,
In Noiembrie 2010 a luat fiinta societatea noastra, iar intrebarea mea este daca declaratia 390 se depune lunar sau trimestrial in cazul in care ... (vezi toată discuția)