avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contribuþii platitor de venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contribuþii platitor de venit

Bună ziua şi la mulţi ani!
Vă rog ajutaţi-mă cu o problemă. Mă tot chinui de câteva ore şi nu reuşesc să aflu.
Vreau să ştiu dacă se plăteşte contribuţii angajator pentru sănătate (CASS) la convenţii civile din perioada 2005-2008.
M-am săturat de atâtea modificări la Codul fiscal.
Dacă ar şti cineva m- aţi ajuta foarte mult şi v- aş rămâne recunoscător.
O zi faină!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:24, 5 Ianuarie 2014
Exprimarea mai corecta e beneficiar/platitor de venit si nu angajator pentru ca nu ati avut un contract de munca ci un contract civil/conventie.
Si cred ca pe dumneavoastra va intereseaza ideea daca pe langa faptul ca beneficiarul serviciului prestat de dumneavoastra in baza conventiei pe langa impozitul pe venit sa va retina si sa plateasca la stat si contributia la sanatate pentru acel venit.
Ati primit cumva o instiintare ca trebuia sa platiti pentru acea perioada contributia la sanatate si credeti ca asta trebuia sa v-o retina cel care va dat banii?
In acea perioada pentru acest tip de venit trebuia ca prestatorul/beneficiarul venitului trebuia sa depuna singur declaratie la casa de sanatate si sa-si plateasca contributia la sanatate.
mulțumesc pentru raspuns.
La asociatie non profit s-a reținut impozitul conform art.78 CF (16 %, impozit final pentru persoane fizice cu convenții civile) și contribuția sanatate asigurați 6,5%. În aceasta situatie asociatia mai plateste și cota CASS angajator?
Dacă da, actul normativ
Nu se mai retine cass in plus pentru contracte civile/conventii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass,pentru administrator imobile la asociatie de proprietari,pensionar fratila mihaela fratila mihaela Am primit o Decizie de impunere a CASS, pe perioada2010-2012 . In martie 2011, As.de proprietari a solicitat relatii la CASS , privind obligatiile de plata. ... (vezi toată discuția)
Obligatii pensionar peste limita Avadrian Avadrian Buna ziua, Va rog respectuos sa ma ajutati intr-o dilema: Pentru un pensionar peste limita de varsta, care lucreaza cu conventie civila, care sunt ... (vezi toată discuția)
Contributii de plata pentru conventii civile cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, La o asociatie de proprietari, exista conventii civile pentru administrator si pentru femeia de servici. Care sunt contributiile ce se retin, avand ... (vezi toată discuția)