avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta stagiu de cotizare

Buna ziua!
Am avut un angajat care si-a dat demisia si s-a angajat la alta firma. La noul angajator ii cere adeverinta cu stagiu de cotizare pe ultimile 6 luni. Cine ii elibereaza aceasta adeverinta, vechiul angajator sau AJOFM? Exista un model tip?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mdogaru27@yahoo.com , utilizator 12:40, 6 Ianuarie 2014
Stagiu de cotizare la ce?:-/
Dvs eliberati o adeverinta de vechime care cuprinde perioada lucrata in firma si modoficarile salariale, si se va elibera o adeverinta (model AJOFM) cu contributiile (indiv+angajator) virate la bugetul de somaj, pentru perioada lucrata la dvs.
Adeverinta model AJOFM este anexa 26, care se completeaza atunci cand un angajat este dat in somaj? Aceasta persoana a lucrat la firma noastra 2 ani si 2 luni. Ii completez adeverinta pe ultimile 6 luni asa cum ii cere noul angajator sau pe 12 luni asa cum este specificat in anexa 26?
Multumesc!
Ii completati pe 12 luni. Este o obligatie pe care Lg 76/2002 v-o impune, indiferent de solicitarile celeilate firme.
Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat stagiu de cotizare la fondul de somaj ela-ela ela-ela Buna ziua, Va rog sa imi spuneti de unde/ cine elibereaza \\"c[b]ertificatul de stagiu de cotizare la fondul de somaj[/b]\\" in cazul in care solicitantul are ... (vezi toată discuția)
Somaj dana codreanu dana codreanu Buna ziua. Va rog, daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu procedura prin care se poate lua indemnizatia de somer pentru un caz concret. Sotul ... (vezi toată discuția)
Refuzul eliberarii adeverintei cu baza de calcul victor_dorel victor_dorel in ce conditii angajatorul poate refuza eliberarea anexei 14 pt somaj ?????? (vezi toată discuția)