avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solicitare pensie Intretinere cetatean Egiptean
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solicitare pensie Intretinere cetatean Egiptean

La multi ani! As avea nevoie de sfatul dvs. nu stiu cum sa procedez si sa actionez.... situatia este in felul urmator: am fost casatorita cu un cetatean egiptean, in urma casatoriei rezultand un copil, minorul fiind incredintat de catre instanta de judecata pentru crestere mie ( custodie totala), tatal fiind prezent in viata copilului sa zic 1 data la 2 ani cand o viziteaza. Doresc sa ii plateasca pensie de intretinere minorei conform veniturilor realizare de acesta. Mentionez ca el locuieste si lucreaza in Egipt.

Multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:52, 6 Ianuarie 2014
Buna ziua,
Instantele romanesti vor putea stabili o pensie pentru minor dar, intrebarea este, el va fi dispus sa o si plateasca?
Va trebui sa va adresati ambasadei sau consulatului Egiptului la Bucuresti pentru a vedea care sunt conditiile in care tatal care locuieste in acea tara si are cetatenie egipteana poate fi obligat sa-si plateasca obligatiile de intretinere pentru minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia unui minor in lipsa unui parinte Lonlon Lonlon Buna ziua, sunt mama a 2 copii minori, casatorita cu un egiptean care are resedinta in Romania pe 2 ani. In lipsa mea, eu fiind in Egipt, el in Romania, el a ... (vezi toată discuția)
Drepturi in divortul de un cetatean egiptean maria_toma maria_toma Buna ziua ! Sunt o cetateana romana si planuiesc sa ma casatoresc in curand cu un cetatean egiptean musulman, in Romania. Am dori sa traim apoi fie in ... (vezi toată discuția)
Demersuri in vederea obtinerii divortului cetatean roman-cetatean egiptean egyptia33 egyptia33 buna ziua, as dori foarte mult sa stiu care ar fi demersurile unui divort intre un cetatean roman si un cetatean egiptean,casatoria este in rit islamic insa ... (vezi toată discuția)