avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia unui minor in lipsa unui parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia unui minor in lipsa unui parinte

Buna ziua, sunt mama a 2 copii minori, casatorita cu un egiptean care are resedinta in Romania pe 2 ani. In lipsa mea, eu fiind in Egipt, el in Romania, el a intentat divort, eu nefiind de acord. Am primit la primaria de domiciliu din Romania mai multe chemari de la Judecatorie privind divortul si custodia copilului, dar Primaria le-a returnat, eu nefiind in tara.Precizez ca am si cetatenia egipteana, momentan locuiesc si lucrez in Egipt. Intrebarea mea este: poate sotul/fostul sot primi custodia copiilor in lipsa mea? Se poate decide custodia in lipsa unui parinte? Ce sanse are el, nefiind cetatean roman, nu detine casa in Romania, sa primeasca custodia? precizez ca doar un copil are acte romanesti si momentan nu ma pot intoarce in tara cu ambii copii. Ce pot face eu, din Egipt? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lonlon , utilizator 20:43, 30 Martie 2014
sa inteleg ca ambii copii sunt cu dvs in Egipt?! in fine...el are voie sa porneasca procesul si acesta nu sta pe loc daca dvs nu va prezentati, adica procesul merge inainte.
eu zic sa dati procura cuiva din tara si sa va angajeze un avocat. nu trebuie sa fiti asa complet descoperita fiindca puteti pierde multe. copilul care spuneti care nu este cetatean roman, probabil este egiptean si traieste in Egipt...nu are de ce o instanta din Ro sa-i hotarasca lui soarta - custodia.
apelati neaparat la un avocat din orasul dvs
am uitat sa va spun ca nu se poate pune problema de custodie in sensul codului vechi caci se merge pe custodie comuna dar se pune problema de STABILIRE DOMICILIU MINOR la mama sau la tata...in general cam tot aia este numai ca in tot ce priveste copilul parintii prin lege, decid impreuna
Multumesc frumos de raspuns..da, ambii copii sunt cu mine in Egipt, copilul care are acte egiptene doar, e nou nascut, din aceasta cauza nu are inca actele romanesti..sa inteleg atunci ca legea nu va decide nimic de una singura, eu nefiind acolo in Romania? cea mai mare teama a mea e ca sa nu i se acorde tatalui custodia, fara ca eu sa stiu/pot face nimc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi in divortul de un cetatean egiptean maria_toma maria_toma Buna ziua ! Sunt o cetateana romana si planuiesc sa ma casatoresc in curand cu un cetatean egiptean musulman, in Romania. Am dori sa traim apoi fie in ... (vezi toată discuția)
Demersuri in vederea obtinerii divortului cetatean roman-cetatean egiptean egyptia33 egyptia33 buna ziua, as dori foarte mult sa stiu care ar fi demersurile unui divort intre un cetatean roman si un cetatean egiptean,casatoria este in rit islamic insa ... (vezi toată discuția)
Divort romano-egiptean airplane airplane Buna seara, In caz de divort intre un cetatean roman (mama) casatorit cu un cetatean egiptean (tatal) in Egipt si ulterior in Romania, cum se vor trata ... (vezi toată discuția)