avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributie CASS arendator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributie CASS arendator

O persoana care nu are alte venituri dar detine un teren agricol dat in arenda pentru care i se va retine incepand de la 01 ianuarie 2014 contributia individuala de asigurari sociale de sanatate poate fi considerata ca plateste asigurari de sanatate astfel incat sa beneficieze de internare intr-un spital de stat sau de consultatii intr-o policlina de stat ca orice alt angajat care plateste asigurari de sanatate?
Sau trebuie sa indeplineasca si alte conditii pentru a beneficia de serviciile medicale?
Exista o valoare minima anuala a contributiei de asigurari sociale de sanatate?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:39, 14 Ianuarie 2014
Pai asta cu obligativitatea platii CASS la venitul din arenda a intrat in vigoare prin toamna anului 2013 si in acest an 2014, prin vara/toamna vor incepe sa trimita decizii acasa caci abia s-a terminat anul 2013.
Iar daca CASS se va opri si plati de arendas se vor mai trimite acasa aceste decizii de impunere?

Stiu ca pentru impozitul pe venit din arenda trebuia depus un formular (nu stiu ce numar, cred ca 200) la administratia financiara dar daca era oprit la sursa acel formular nu se mai depunea de catre arendator. De cand este terenul dat in arenda nu am depus niciodata vreun formulare la admin. financiara deoarece arendasul ne-a spus ca impozitul este oprit si platit de el la fisc.

In viitorul apropiat se va ajunge ca fiecare persoana fizica sau familie sa apeleze la serviciile unui contabil care sa tina evidenta impozitelor si taxelor asa cum am vazut prin filmele americane!

Cine este la usa? Moartea! Aaaah,ce bine,am crezut ca-i Fiscul!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019 ? RicaRamurica RicaRamurica Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019? Daca venitul este sub 24960 lei nu se mai plateste contributia de 10 % la sanatate Daca arendasul imi da un ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza venitul din arenda? Vanessa2022 Vanessa2022 Cum se calculeaza venitul din arenda ? Eu am vazut ca se calculeaza asa. Venitul brut- deducerea de 40 % = venitul net realizat ; venitul net realizat- ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe venit din teren agricol arendat ancarapan ancarapan In ianuarie a.c. am arendat unei persoane fizice din comuna unde este terenul agricol pe baza unui contract de arenda inregistrat la primarie,plata arendei ... (vezi toată discuția)