avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa meteorica - facturare abuziva
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa meteorica - facturare abuziva

Facturarea apei meteorice - cum o putem desfiinta ?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 16:30, 10 Ianuarie 2014
Nu vreti sa platiti apa meteo care este aproximativ 6 lei pentru un condominiu de 42 de apartamente si 110 persoane?? :slap: :D
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2014
ContSters241232, utilizator
Calcularea si impunerea de apa meteorica se intemeiaza pe
1- Legea nr.241/22.06.2006 Legea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare
2- Ordinul ANRSC nr. 88/20.03. 2007 Regulamentul-cadru al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare
3- Ordinul ANRSC nr. 90/20.03. 2007 Contractul-cadru de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apa şi de canalizare
4- SR 1846/2 – 2006 Determinarea debitelor de apă meteorică evacuată prin canalizare

Daca doriti desfiintarea facturarii este necesar sa desfasurati demersuri legislative,catre autoritatile abilitate
La Iasi, aceasta taxa este perceputa „doar” persoanelor juridice.
Exemplu: apt. 50 mp transformat in spatiu cu alta destinatie decat locuinta - frizerie, i se repartizeaza de catre furnizor, distinct pe factura, in medie cam 0,50 lei/ luna, in conditiile in care cantitatea de apa canalizata facturata = cantitatea de apa potabila rece facturata.
Eu zic ca nu este mult, insa dupa umila mea parere, apa provenita din ploi si colectata in sistemul de canalizare al orasului, are un efect benefic prin aceea ca in conditiile scaderii drastice a consumului de apa potabila (efect al contorizarii individuale), apa pluviala „spala” canalizarea orasului, decolmateaza canalele infundate si diluiaza drastic noxele provenite din apele reziduale care se colecteaza in bazine speciale.
La noi, de ani buni, apele uzate/reziduale nu se mai deverseaza direct in „natura”, ci sunt colectate in statiile de epurare unde sunt prelucrate si noxele sunt aduse aduse la valori care permit deversarea in rauri...
In fond, tot raul este spre binele nostru, si noi suntem cei care suportam costurile, nu? Credeti ca altcineva ar trebui sa le suporte si cine?
Sa spunem ca stai la curte , nu se deverseaza in canalizare nici un metru de apa . De ce trebuie sa platesti ?
Lipsesti de acasa 3 luni si iti vine factura in fiecare luna pentru apa meteorica cu toate ca de la tine nu se deverseaza nimic in canalizare .
Corect sau nu ?
Nu aveti canalizare pe strada, nu aveti apa curenta in casa??
Cred ca dumneavoastra confundati apa meteo cu apa consumata!
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
ContSters241232, utilizator

Alte discuții în legătură

Apa meteorica MariusTimiosara MariusTimiosara Buna, Am si eu o dilema, Locuiesc la casa si nu am nici un canal de scurgere a apei meteorice pe linga casa sau pe intraga proprietate , totusi platesc ... (vezi toată discuția)
Apa, apa de ploaie aneta_sobo aneta_sobo 1. De ce furnizorii de apa sunt societati comerciale S.A ? Pun aceasta intrebare din urmatoarele motive: - apa o primim de la Bunul D-zeu, ... (vezi toată discuția)
Apa meteorica omul70 omul70 Furnizorul de apa a solicitat plata apei meteorice de doua ori pe an, apa fiind in m.c. si la pretul apei de canalizare. Care e modalitatea de repartizare a ... (vezi toată discuția)