avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa meteorica - facturare abuziva
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa meteorica - facturare abuziva

Facturarea apei meteorice - cum o putem desfiinta ?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 16:30, 10 Ianuarie 2014
Noi incercam sa va raspundem la intrebarea/propunerea dvs., asa cum ne pricepem, dar daca ne luati cu - am si marcat suplimentar faza:

zinca iulian a scris:

Ati vazut o factura ? Se spune clar - canalizare apa pluviala . Ori daca dupa proprietatea respectiva nu pleaca in canalizare apa meteorica de ce sa o platesc ???? Unde mai pui ca sunt foarte multe case care au nivelul mai jos si le intra apa in curte , dar ei platesc . Respectiva taxa pe apa pluviala este abuziva intrucat nu respecta un principiu : iti ofer un serviciu si tu platesti pentru el . Nu exista o reglementare pentru cei care nu deverseaza apa meteorica in canailzare .

Este clar ca nu ati inteles ce am scris pana acum. La cate taxe inventeaza guvernantii nostri, faza cu apa pluviala este o picatura de apa in desert.
Se pare ca nu o sa aveti prea multi adepti care sa va ajute sa schimbati ceva in acest sens, insa noi nici nu va descurajam...
Va aduceti aminte cu cata infatuare se scria in cartile de istorie despre taxa de fumarit pe care fanariotii au introduso - probabil nestiind cum sa procedeze ca sa incaseze cat mai mult de la populatie? Daca ne raportam la zilele noastre, gasiti vreo diferenta? Aaaa, sunt taxe mai multe si care mai de care mai ciudate - daca stai la casa si ai o constructie speciala in curte (adica o fantana construita de bunicu' in urma cu 60 de ani), tre' sa achiti o taxa. Nu mai continui, nu ca nu as avea exemple!
V-am spus ca incurcati marfa cu ambalajul, daca nu aveati canalizare si apa curenta NU plateati apa meteo, aceasta vine la plata DOAR pe factura de apa rece (m-am interesat pentru tine).
Sunt mii de proprietati in Romania care nu deverseaza in canalizare apa meteorica si cu toate acestea platesc .

DEX (cartea aia groasa cu definitii)
METEÓRIC, -Ã, meteorici, -ce, adj. 1. Care aparține meteorilor (1), referitor la meteori. ◊ Apă meteorică = apă care provine din precipitațiile atmosferice. 2. Care ține de meteori (2), privitor la meteori.  Fig. Care se ivește pe neașteptate, produce o puternică impresie și trece repede; trecător; efemer. [Pr.: -te-o-] – Din fr. météorique.

Cum sa deverseze apa de ploaie cineva???
Vai mama mea!!#-o
A DEVERSÁ ~éz tranz. 1) (surplusul de apă) A scurge dintr-un bazin, dintr-un lac etc. până la nivelul normal. 2) (lichide reziduale) A face să se scurgă într-o apă naturală. /<fr. déverser
Rog moderatorii sa inchida acest subiect, este inutil sa vorbim degeaba pentru 50 de bani platiti de utilizator. V-am sugerat sa imi dati numarul contului si va dau eu 50 de bani pe luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa meteorica MariusTimiosara MariusTimiosara Buna, Am si eu o dilema, Locuiesc la casa si nu am nici un canal de scurgere a apei meteorice pe linga casa sau pe intraga proprietate , totusi platesc ... (vezi toată discuția)
Apa, apa de ploaie aneta_sobo aneta_sobo 1. De ce furnizorii de apa sunt societati comerciale S.A ? Pun aceasta intrebare din urmatoarele motive: - apa o primim de la Bunul D-zeu, ... (vezi toată discuția)
Apa meteorica omul70 omul70 Furnizorul de apa a solicitat plata apei meteorice de doua ori pe an, apa fiind in m.c. si la pretul apei de canalizare. Care e modalitatea de repartizare a ... (vezi toată discuția)