avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare

Buna seara,

cam asa sta si patania mea:in urma cu 2 ani am vandut catre o societate comerciala mai multe echipamente de comunicatii wireless.Am convenit cu patronul ca sa-mi dea banii in mai multe transe,dar el nu s-a tinut de cuvant.Dupa repetate discutii a refuzat sa le plateasca,si sa le returneze.L-am actionat in judecata si am castigat.El nu s-a prezentat la judecata.La recomandarea avocatului am mers la o firma de executori,dar se pare ca am dat de o bizarerie.Executorul a fost de acord sa preia cazul,si in consecinta am platit taxa ceruta.Dupa o luna-l sun sa vad ce a rezolvat,si el zice ca vrea de la mine codul CUI al invinuitului,il dau.Mai mult ii spun si unde lucreaza in prezent,dar executorul imi zice ca nu-l intereseaza,ca el se indreapta doar impotriva societatii comerciale.A trecut un an si nimic.Daca se poate un sfat?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 14:32, 12 Aprilie 2009
In primul rand trebuie sa discutati serios cu respectivul executor judecatoresc, care are obligatia sa va permita sa consultati dosarul de executare. Cereti-i in scris acest lucru si sa va comunice care este starea dosarului dvs. - parerea mea este ca daca a trecut 1 an de zile si el nu a facut nimic in dosar ( daca ar fi facut ceva, v-ar fi dat de stire...)dosarul s-a perimat si trebuie sa incepeti o alta executare silita.
Puteti apela la serviciile de asistenta ale unui avocat in relatia cu executorul judecatoresc.
Nu va faceti iluzii, firmele de recuperari care sa preia datoria si sa o achite creditorului, urmand ca ei sa recupereze ce se poate, o fac pentru un procent cat mai mic din aceasta - 5-20%.
In cazul dvs., care aveti deja un titlu executoriu si un dosar de executare, nu vad motiv sa apelati la o firma de recuperare: executorul judecatoresc este cel care trebuie presat sa-si faca treaba. Incercati si cu o plangere la Camera Executorilor Judecatoresti, sa vedeti cum ii creste viteza de reactie!;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea titlului executoriu KLTM KLTM Executorul judecatoresc a intocmit un proces verbal in care scrie ca \"avand in vedere cererea creditorului prin care solicita restituirea titlului ... (vezi toată discuția)
Renuntare la executarea silita EUlavy EUlavy cel care a cerut demararea procedurii de executare silita in urma unei hotarari definitive si irevocabile poate sa renunte la cerere? daca da, care ar fi pasii ... (vezi toată discuția)
Executare silita, refuz debitor plata cheltuieli de executare Miha51 Miha51 Buna ziua De o vreme ma confrunt cu un caz ciudat. Am castigat in instanta o creanta si m am dus la executor sa depun titlul executoriu pentru a incepe ... (vezi toată discuția)