avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare mijloc fix

Buna ziua,
am cumparat o autoutilitara pe 27.08.2013 in valoare de 11529,52 lei si o semiremorca pe 09.09.2013 in valoare de 11.160 lei .sumele sunt cu TVA,si sunt achitate in aceeasi zi cu OP, va rog sa ma sfatuiti cum e bine sa le inregistrez ca perioada de amortizare , pe 8 ani,respectiv 6 ani sau pot sa le inregistrez pe 5 ani la amandoua ?Cum e mai convenabil pentru firma?
Multumesc.
SI pentru ca e inceput de an , va doresc un an bun tuturor!
Cel mai recent răspuns: iuli-ana , utilizator 14:31, 8 Ianuarie 2014
Le veti inregistra conform Catalogului de mijloace fixe. Puteti face amortizare si pe 5 ani cum doriti dar diferenta intre cele 2 amortizari este nedeductibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiect de inventar sau mijloc fix Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua! Firma mea este o firma de constructii neplatitoare de TVA si platitoare de impozit pe profit. Intr-o luna a achizitionat o betoniera care are ... (vezi toată discuția)
Reevaluari cladiri si instalatii amortizate integral mari.a mari.a Am facut o reevaluare la cladiri si instalatii, majoritatea dintre ele erau deja amortizate integral. Spuneti-mi va rog pe ce durata le voi amortiza noua ... (vezi toată discuția)
Vanzare cladire inainte de amortizarea integrala office.carmen office.carmen O firma vinde o cladire dupa doar cativa ani de la achizitie,deci neamortizata integral Partea neamortizata,la scoaterea cladirii din activ,se constituie ca ... (vezi toată discuția)