avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare mijloc fix

Buna ziua,
am cumparat o autoutilitara pe 27.08.2013 in valoare de 11529,52 lei si o semiremorca pe 09.09.2013 in valoare de 11.160 lei .sumele sunt cu TVA,si sunt achitate in aceeasi zi cu OP, va rog sa ma sfatuiti cum e bine sa le inregistrez ca perioada de amortizare , pe 8 ani,respectiv 6 ani sau pot sa le inregistrez pe 5 ani la amandoua ?Cum e mai convenabil pentru firma?
Multumesc.
SI pentru ca e inceput de an , va doresc un an bun tuturor!
Cel mai recent răspuns: iuli-ana , utilizator 14:31, 8 Ianuarie 2014
Le veti inregistra conform Catalogului de mijloace fixe. Puteti face amortizare si pe 5 ani cum doriti dar diferenta intre cele 2 amortizari este nedeductibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiect de inventar sau mijloc fix Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua! Firma mea este o firma de constructii neplatitoare de TVA si platitoare de impozit pe profit. Intr-o luna a achizitionat o betoniera care are ... (vezi toată discuția)
Reevaluari cladiri si instalatii amortizate integral mari.a mari.a Am facut o reevaluare la cladiri si instalatii, majoritatea dintre ele erau deja amortizate integral. Spuneti-mi va rog pe ce durata le voi amortiza noua ... (vezi toată discuția)
Vanzare cladire inainte de amortizarea integrala office.carmen office.carmen O firma vinde o cladire dupa doar cativa ani de la achizitie,deci neamortizata integral Partea neamortizata,la scoaterea cladirii din activ,se constituie ca ... (vezi toată discuția)