avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1267 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Contributii sociale vs impozite
Discuție deschisă în Cultură generală

Contributii sociale vs impozite

Imi poate spune cineva mai exact care e difereta intre "contributiile sociale" si impozite?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:56, 8 Ianuarie 2014
Impozite ar fi gen proxim pentru contributii sociale, insa in practica prin contributii sociale se inteleg contributiile de asigurari sociale (pensii), contributiile de asigurari sociale sanatate (medic, spital, salvare, etc), adica acele contributii care sprijina sistemul dpdv social, iar prin impozite se pot intelege: impozit pe venit, impozit pe profit, impozit pe proprietate, impozit pe circulatia marfurilor, etc care la randul lor sprijina sistemul dpdv administrativ, financiar, economic, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este fundamentul pentru impozitul pe venit si profit? nickcosminus nickcosminus Salutare! Stand eu asa, mi-a venit urmatoarea intrebare in minte: Care este logica din spatele existentei impozitelor pe venit si profit? Cand spun ... (vezi toată discuția)
Ong - salvamari - tva ContSters75906 ContSters75906 O asociatie fara scop lucrativ A are ca scop potrivit statutului "promovarea solidaritatii sociale, acordarea de asistenta sociala si socio-sanitara" Printre ... (vezi toată discuția)
Contributii sanatate avocati monik monik dragi colegi avocati, am si eu o nedumerire caci am auzit mai multe opinii despre cele de mai jos. dupa cum se stie, avocatii platesc 10% din salariu la barou ... (vezi toată discuția)