avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Sprijin juridic in Italia
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Sprijin juridic in Italia

Buna ziua, as avea rugamintea sa fiu indrumat, unde pot solicita sprijin juridic in Italia. Mentionez ca sunt in Italia din martie 2013, am lucrat pana in prezent la negru pana acum ( oficial.... s-a spus perioada de proba, care insa....s-a prelungit ). Actualmente urmez cursurile pentru Limba Italiana, pana in iulie anul acesta, un examen in februarie si unul in iulie. Doresc sa clarific situatia cu refuzul achitarii drepturilor pentru perioada lucrata si sa pot intra in legalitate. In relatia cu Politia, ( respectiv aici Carabinieri ) instante judecatoresti din Italia, pot beneficia intr-un anumit fel de sprijin legal, deoarece in atare situatie si inca nestapanind bine limba italiana, nu m-as putea descurca prea bine. Locuiesc in apropiere de Milano. Cu deosebit respect, va multumesc, Ioan Lungu.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
nelush2103, utilizator
Cel mai recent răspuns: nelush2103 , utilizator 15:02, 8 Ianuarie 2014
Ambasada Romaniei la Roma, precum si consulatele de la Milano si Torino, ofera asistenta juridica cetatenilor romani care fac obiectul unei unor astfel de abuzuri.
Insa problema cu instanta o poate rezolva doar un avocat, dat fiind dificultatile pe care le aveti necunoscand limba italiana.

Adresati o intrebare la baroul de avocati din Milano. Exista posibilitatea, in cazul unei actiuni judecatoresti, sa obtineti asistenta juridica gratuita din partea unui avocat (Patrocinio a spese dello Stato).
Detalii:[ link extern ]
:luck:
L.C.
Va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere romanesc in comunitatea europeana adragan964 adragan964 Buna seara . Sunt rezident in italia de 4 ani si am un permis de conducere romanesc. Zilele trecute am fost oprit de un agent de circulatie langa Torino si ... (vezi toată discuția)
Drepturi de mama socol oana cristina socol oana cristina cum pot da statul italian in judecata? eu am un copil cu un cetatean italian nefiind casatorita cu el iar copilul este doar cetatean italian, eu sunt cetatean ... (vezi toată discuția)
Intrare in baroul bucuresti a unui avocat abilitat in italia mihaigiu mihaigiu Un avocat italian abilitat la profesie de avocat in Italia ce trebuie sa faca sa poata intra in Baroul Bucuresti sau Timisoara (avocati straini)? Este ... (vezi toată discuția)