avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poprire vs concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poprire vs concediu medical

Buna ziua, daca am sosita pe numele unui salariat o poprire iar el s-a aflat o buna parte din luna iunie in concediu medical, ii pot retine1/3 din netul incasat sau trebuie sa astept pana ii inceteaza medicalul?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:22, 7 Iulie 2015
Eu stiu ca nu se poate institui poprire asupra sumelor ce reprezinta indemnizatie pt concediu medical ...
Art.728 C.proc.civ.
..
(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Un salariat are o poprire pe salariu - in lua in care are si un concediu medical - 4 zile - i se opreste aceeasi suma ca si poprire ( aceasta ... (vezi toată discuția)
Poprire in perioada concediului medical petronela_gav petronela_gav Un angajat are poprire pe salariu. Pentru luna in care este in concediu medical, am voie [b]sa nu[/b] ii opresc poprirea. Se aplica art. 728, din Codul de ... (vezi toată discuția)
Poprire concediu medical CALINAC CALINAC Buna ziua,as dori sa stiu daca sunt in concediul medical si am primit poprire la societate,firma poate sa imi popreasca 1/3 din venitul din concediul medical? (vezi toată discuția)