avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare cim 55b in cazul absentelor nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare cim 55b in cazul absentelor nemotivate

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Este legala urmatoarea situatie: daca un angajat absenteaza nemotivat de la serviciu, i se face decizie de suspendare conf. art. 51 alin .2 si este convocat sa se prezinte la comisia disciplinara -iar in aceasta convocare este specificat ca in cazul neprezentarii la comisie i se desface cim cu art. 55 lit. b conform art.... din Regulamentul intern, in loc sa i se inceteze cim disciplinar?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 8 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Codul Muncii prevede la art. 251 ca in cazul neprezentarii salariatului la convocarea facuta pentru cercetare disciplinara, angajatorul are dreptul sa dispuna sanctiunea fara efectuarea cercetarii disciplinare. Asadar, avand in vedere aspectele relatate, contractul de munca ar putea sa inceteze prin concediere pentru motive disciplinare.
Va multumesc pentru raspuns, dar intrebarea mea era:
daca ii pot inceta cim conf. art. 55 b, daca acest lucru este specificat in Regulamentul intern?
@ kitty_26g

Este o eroare . Nu se poate inceta raportul de munca in baza art.55 lit.b C.mun. daca nu exista nicio solicitare in acest sens din partea uneia dintre partile c.i.m.
Multumesc
Da, este posibil - cu conditia ca sa fie specificat in Regulamentul Intern. :D
Incetarea cu art.55 b este oricum in avantajul salariatului (in loc de incetarea disciplinara).....
Deci acordul salariatului se subintelege (in acest caz). :)
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
dfs, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizie incetare cim conf. art. 61 lit. a cioc natalia cioc natalia Buna seara, Va rog frumos sa-mi spuneti care sunt pasii legali pe catre trebuie sa-i urmeze angajatorul in cazul desfacerii cim conf. art. 61 lit. a, si un ... (vezi toată discuția)
Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Va contactez in legatura cu o procedura in cazul unui salariat care a absentat nemotivate de la munca. Va rog frumos sa-mi comunicati daca am ... (vezi toată discuția)
Informare alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, In cazul unui salariat care a fost convocat pentru faptul ca a lipsit nemotivat de la serviciu din data de...pana in prezent, mai e nevoie sa se ... (vezi toată discuția)