avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Caut raspuns de un an: impozitul se plateste doar cand ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Caut raspuns de un an: impozitul se plateste doar cand banii ajung in contul bancar?

Am o intrebare la care nu am primit inca un raspuns definitiv. Am intrebat mai multi contabili.

Sunt PFA, si in 2010 am primit bani pe contul meu Skrill. Skrill este o metoda de plata online, un fel de protofel online cu care pot sa trimit bani pe alte conturi skrill, sa fac cumparaturi online sau sa scot banii pe contul meu bancar. Skrill nu este o banca, ci doar un "online money transfer service".

Intrebarea mea: Daca am primit bani in 2010 pe skrill, si scot banii in 2014 pe contul meu bancar PFA atunci cand platesc impozitul? De ce?

Majoritatea contabililor mi-au zis ca: facturez cu data de 2010, scot banii in 2014, platesc impozit in 2014 cand intra banii in contul bancar.

Insa am un card de debit atasat la contul skrill. Ce se intampla daca cheltuiesc toti banii in strainatate, si niciodata nu intra banii in tara?

Ar fi trebuit sa platesc impozitul in 2010 cand au intrat banii pe contul skrill? Daca da, atunci de ce mi-au zis contabilii ca impozitul se plateste doar cand ajung banii in contul bancar din Romania? Cum sa fac?

Scrie undeva in codul fiscal, cum se procedeaza in acest caz?
Cel mai recent răspuns: raduma , utilizator 11:55, 20 Martie 2014
eu consider ca este foarte relevant deoarece:
- veniturile realizate pe pfa in strainatate se declara cu D 200 ( nu mai mentionez si alte obligatii : daca banii vin de platitori de tva din ue - ROI, etc..)
- veniturile realizate pe CNP( pers fizica) in strainatate se declara cu D 201.
Sunt formulare diferite...Declara omul in D 200 si la control ii zice ca trebuia D 201. Si uite asa plateste un impozit corect ( Pt 200) si nenea fiscul il pune sa plateasca din nou, urmand sa rectifice ce a declarat in d 200..si sa si recupereze banii..la sf asteapta...
Cazul de mai sus e real.
ROBERTBLUE81 a scris:

Intrebarea se poate atasa adica exista legatura legala : cui ul pfa ului la cont de exemplu
Dar nu cred ca exista, deci sunt venituri pe persoana fizica.


1) La cont nu am cui-ul PFAului. Este un cont business insa pe numele meu.
Este la fel ca si la banca: nici acolo nu este obigatoriu sa deschid un cont PFA poate fi un cont pe numele meu (insa acel cont sa fie folosit doar pt tranzactii PFA).

2) Eu am doar declaratia 220, si deciziile 250 si 260. ROI/TVA nu am.
Dl. Robert ce ziceti ce sa fac acum?

@george: mersi pt raspuns.
Nu stiu daca este important dar mie mi-ar conveni mai mult varianta A :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactii online (paypal) raduma raduma Am primit bani pe paypal in 2012, deci banii nu sunt inca in tara. (Paypal este o modalitate de plata online, functioneaza ca un cont bancar). Nu am virat ... (vezi toată discuția)
Declaratia 201? VasileMoldovan VasileMoldovan Buna seara, De cateva luni caut raspuns la o intrebare, si nimeni nu ma poate ajuta. Am intrebat contabili, experti dar toti mi-au dat un raspuns mia ... (vezi toată discuția)
Freelancer in domeniul it: cum platesc impozitul pe venit? Catalin981 Catalin981 Buna ziua. As avea citeva intrebari, pentru cei care sint familiarizati cu domeniul, legate de plata impozitului pe venituri realizate din activitatea de ... (vezi toată discuția)