avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... buletin PRAM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

buletin PRAM

buna ziua,
toate firmele tb sa aiba aceste buletine? cine este emitentul? daca am sediul intr-un spatiu inchiriat/apartament cine trbuie sa intocmeasca buletinele, eu pt societatea care isi desfasoara activitarea in acel spatiu sau proprietarul cladirii pt toti cei carorea le-a inchiriat spatiul stiid ca exista firma acolo?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:27, 13 Ianuarie 2014
Buletinele PRAM se emit de catre laboratoare specializate existente in cadrul serviciilor care presteaza activitati din domeniul electroenergetic, pentru motoarele electrice avute in intretinere, verificare, exploatare, etc., respectiv pentru prizele de pamant, din cadrul unei firme.
Pentru firmele care nu au laboratoare proprii se apeleaza la firme/ laboratoare specializate si autorizate de catre institutia de reglementare in domeniul energiei electrice.
Daca un detinator de spatiu inchiriaza spatii unor firme, care isi desfasoara activitatea cu echipamente tehnice inchiriate si aflate in proprietatea detinatorului de spatiu, detinatorul spatiului este cel care se ocupa de buletinele PRAM.
Daca firmele care inchiriaza spatiul desfasoara activitati cu echipamente tehnice proprii, atunci firma respectiva se ocupa de buletinele PRAM.
multumesc pentru raspuns. daca se mai poate o precizare: prin "echipamente tehnice" se intelege incluziv simpla priza? (spatiul inchiriat este un aprtament dotat cu prize, proprietarul fiind cel ce le-a montat si totodata titularul de contract cu enel.)
Sub control PRAM intra masurarea rezistentei electrice la prizele de pamant, adica la centura de impamantare (in speta, a cladirii) la care sunt legate prizele. In acest caz, masuratoarea PRAM se face la tabloul electric de forta montat in scara blocului si/ sau intr-o statie electrica de distributie, tablou la care sunt legate toate tablourile electrice de forta din apartamentele de pe respectiva scara de bloc/ bloc.
Intr-un apartament de bloc, prizele cu impamantare (pentru echipamente tehnice la care furnizorul recomanda expres legarea la astfel de prize - combina frigorifica, centrala electrica, plita electrica, masina de calcat, masina de spalat, retea de calculatoare, etc.) din locuinta sunt legate separat in tabloul electric de forta.
Intr-un apartament de bloc pot exista si prize fara impamantare (pentru veioza, rasnita de cafea, blender, etc.).
Echipamente tehnice sunt aparatele, instalatiile, etc. care se racordeaza la respectivele prize electrice de forta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare pram nety2014 nety2014 Verificare PRAM Pentru un cabinet veterinar care isi desfasoara activitatea intr-un apartament situat la parterul unui bloc de locuinte, cabinet dotat cu ... (vezi toată discuția)
Verificare prize de pamant sorana_g sorana_g buna ziua, as dori sa tiu cine este obligat sa faca verificarea periodica a prizelor de pamant: proprietarul spatiului sau chiriasul care foloseste spatiul ? ... (vezi toată discuția)
Drepturi chirias - buletine pram pentru echipamente si instalatii electrice. lollstrop lollstrop Buna ziua, Reprezint o soc.comerciala care are sediul inchiriat. Pentru protectia muncii avem nevoie de la proprietar de situatia verificarilor PRAM, pe care ... (vezi toată discuția)