avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Verificare PRAM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Verificare PRAM

Verificare PRAM
Pentru un cabinet veterinar care isi desfasoara activitatea intr-un apartament situat la parterul unui bloc de locuinte, cabinet dotat cu aparatura medicala specifica alimentata la curent electric 220V este necesara verificarea PRAM a instalatiei electrice ?
Cel mai recent răspuns: nety2014 , utilizator 13:58, 4 Mai 2021
Buna ziua . Da, este necesara . O va face doar o firma autorizata in acest sens si frecventa va fi anuala .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg ca detineti doar echipamente electrice racordate la 220 V.
Nu cred ca aveti centura de impamantare separata, la care sa fie racordate doar aparatele medicale pe care le detineti dvs. Daca da, se verifica rezistenta la priza de pamant a centurii de impamantare proprii.
Tabloul electric de forta si iluminat la care sunt alimentate echipamentele dvs. electrice este racordat la centura de impamantare a blocului. Daca exista priza separata de la acest tablou se verifica rezistenta si se emite buletin de determinare.
Este obligatorie verificarea periodica a rezistentei prizelor de pamant de la centura de impamantare a blocului. Se emit obligatoriu buletine de determinare.
Echipamentele tehnice se verifica metrologic si se emite buletine de determinare care atesta performantele tehnice. Frecventa masuratorilor metrologice este cea stabilita prin legislatia de profil pentru echipamentele pe care le detineti.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin pram luissiana luissiana buna ziua, toate firmele tb sa aiba aceste buletine? cine este emitentul? daca am sediul intr-un spatiu inchiriat/apartament cine trbuie sa intocmeasca ... (vezi toată discuția)
Verificare prize de pamant sorana_g sorana_g buna ziua, as dori sa tiu cine este obligat sa faca verificarea periodica a prizelor de pamant: proprietarul spatiului sau chiriasul care foloseste spatiul ? ... (vezi toată discuția)
Drepturi chirias - buletine pram pentru echipamente si instalatii electrice. lollstrop lollstrop Buna ziua, Reprezint o soc.comerciala care are sediul inchiriat. Pentru protectia muncii avem nevoie de la proprietar de situatia verificarilor PRAM, pe care ... (vezi toată discuția)