avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul consum de gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul consum de gaze

Buna ziua,
Sunt presedintele unei asociatii de proprietari și doresc să știu dacă este legal ca proprietarii de apartamente care nu au contoar de gaze naturale să plătească diferența de consum ce rămâne pe număr de personae după ce am calculat consumul celor cu contoar?
Există un temei legal? În ce bază pot aplica această metodă?
Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:19, 20 Ianuarie 2014
Si la gaz NU exista pierderi, ca sa spuna ca nu au consumat diferenta. :D
Pe mine m-ati facut curios: in ce localitate se practica acest sistem de contorizare (din retelele vechi) si cam ce fel de contori sunt si cine vi le-a montat?
Intreb deoarece la noi nu s-a putut face acest fel de contorizare. Am fost obligati sa montam o teava groasa pe casa scarii, de unde s-au alimentat contorii individuali la fiecare usa, apoi tevaraie prin casa pana la bucatarii. Deranjul a fost foarte mare, gauri prin pereti date cu rotopercutoare, ce mai, tot tacamul... Multumesc.
Sunt firme care monteaza contoare de gaz pasante pe instalatia existenta, sunt de marimea celor care se monteaza pe scara dar nu sunt pentru centrala, sunt doar pentru aragaz, anul trecut am vazut pretul si era in jur de 1200 lei, nu prea merita investitia.
Contoarele s-au montat direct din coloana veche existent în bucataria fiecarui apartament.
@florentinazara,
Stiu unde sunt montati contorii, eu am intrebat altceva, puteti sa-mi raspundeti? Eram curios sa aflu.
@thran, amintea mai sus de un cost: 1200 lei - ceea ce nu cred nici daca ma vopsesc! Pe ce sa dai atatia bani frate? Aparatele sunt ale furnizorului, iar cu 100-150 lei orice firma autorizata poate sa taie teva deja existenta, sa-i practice doua filete si sa inserieze contorul, face o proba de etansietate si cam gata. Ei, poate un nou proiect acolo, niste hirtii de semnat, ca asa-i la noi, ne ingropam in hirtii, dar pana la 1200 lei este cale lunga...

Din aceasta cauza am intrebat si poate ne mai dati ceva amanunte.

Alte discuții în legătură

Contoar pasant de gaze nastasescuadriana nastasescuadriana Buna ziua. Locuiesc intr-un apartament de bloc si , la aragaz mi-am montat un contoar pasant de gaze-deci nu am centrala, ci, pur si simplu, pentru ca ... (vezi toată discuția)
De ce nu ne putem monta contor de gaze pentru un simplu aragaz? tonyyyy tonyyyy In bucataria apartamentului meu am un aragaz al carui propietar sunt. Aragazul este alimentat cu gaze printr-o conducta care se afla in bucataria mea. Pe ... (vezi toată discuția)
Sistare furnizare gaze naturale Nicu I. Nicu I. Bună ziua, De 3 zile, după două notificări din partea furnizorului de gaze, s-a sistat furnizarea gazelor naturale din cauza unor locatari care, din luna ... (vezi toată discuția)