avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia crestere copil in 2014
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia crestere copil in 2014

S-a adoptat legea potrivit careia din 1 ianuarie 2014, parintii care au realizat venituri impozabile timp de 12 luni in ultimii doi ani anteriori nasterii ar putea beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 18 Ianuarie 2014
Am auzit si eu de aceasta propunere dar deocamdata nu s-a materializat intr-un act normativ.
Propunerea legislativă urmează să fie dezbătută de Senat în calitate de prima Cameră sesizată.
Buna ziua! Dupa dezbaterea legii din Senat, aceasta va fi adoptata sa nu nu, sa inteleg? Cand va fi dezbatuta propunerea? In proiect se face mentinu la data de 1 ianuarie 2014, asta inseamna ca in cazul in care se voteaza favorabil, se acorda retroactiv sau care este procedura? Multumesc.
1. Legea nu are efect retroactiv , se va aplica de la adta intrarii ei in vigoare.

2. In 19.11.2013, Senatul a respins deja o Propunere legislativă pentru completarea și modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor.
Propunerea respectiva nu se referea la perioada eligibila pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amnistia fiscala alina_mirela00 alina_mirela00 Buna seara!in perioada oct2010-august 2012 am fost in concediu crestere copil.in ultimile3 luni in care beneficiam de indemnizatie am realizat venituri la o ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil cu stagiu de cotizare 7 luni monicaion monicaion Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul aspect: o persoana incadrata la o societate comerciala cu conventie civila din data de 1 decembrie 2013, urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Modificare plafon indemnizatie ptr. concediu crestere copil Hellene04 Hellene04 Intrebare: imi puteti spune daca intr-adevar s-a modificat de la 1 ianuarie 2016 legislatia referitoare la plafonul de indemnizatie acordat pe perioada ... (vezi toată discuția)